Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek ilçesindeki metruk binaların yıkımı için çalışma yürütüldüğü bildirildi.

08.12.2015 15:09

Siverek ilçesindeki metruk binaların yıkımı için çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hasançelebi Mahallesi'ndeki 5 metruk yapıyla ilgili vatandaşların taleplerini yerinde bulduklarını belirtti.

Bu evlerin yıkımı için gerekli yazışmaları yaptıklarını kaydeden Baydilli, binaların yıkımının en kısa zamanda gerçekleştirileceğini aktardı.

Hasançelebi Mahalle Muhtarı Cemal Mevlitoğlu da bir bölümü kendiliğinden yıkılan binaların çevrede tehlike oluşturduğunu söyledi.

Yapıların yıkımı için belediyeye dilekçe sundukların belirten Mevlitoğlu, "Bu binalar yıkılma tehlikesinin yanı sıra madde bağımlılarının da barınağı haline gelmiş durumda" dedi.

- Harran Üniversitesinde stres konulu seminer verildi

Harran Üniversitesinde (HRÜ) stres konulu seminer verildi.

HRÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, HRÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Asoğlu, Osmanbey Yerleşkesi'nde bulunan Ziraat Fakültesinin amfisinde düzenlenen eğitimde, stres ve dua ilişkisini anlattı.

Doğru değerlendirildiğinde stresin enerji ve başarıyı arttırdığını belirten Asoğlu, şunları kaydetti:

"Ruhsal sağlığımız bedensel sağlık ve huzur için çok önemli. İyi ve güzel bir hayatın kapısını önce huzur anahtarı açıyor. Elinizde o anahtar yoksa fiziksel sağlığınız, dünyevi varlığınız, servetiniz de size keyif vermiyor. Gün boyu karşılaştığımız olaylar, gelişmeler farkında olsak da olmasak da ruhumuzu derinden etkiliyor. Özellikle bu değişimlere ayak uyduramadığımız zaman önce beynimiz, sonra da bedenimiz olumsuz etkileniyor. Stressiz bir yaşam için dua silahını elden bırakmamak gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement