Şanlıurfa Müftüsü Tahiroğlu'nun Kandil Mesajı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Müftüsü Tahiroğlu'nun Kandil Mesajı

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, vatandaşların Mevlit Kandili'ni kutladı.

01.02.2012 14:48

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, vatandaşların Mevlit Kandili'ni kutladı.

Tahiroğlu, yaptığı açıklamada, 3 Şubat Cuma gününü cumartesi'ye bağlayan gecenin Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili olduğunu hatırlattı.

Kandilin, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eden Müftü Tahiroğlu,

"Kandilin, bütün insanlığın yüreğinde muhtaç olduğumuz manevi ışığa dönüşmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Kandilin, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur, bereket ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Tahirloğlu, Hz. Muhammed'in en fazla üzerinde durduğu konulardan birisinin de kardeşlik kavramı olduğuna değindiği mesajında, şunları kaydetti:

"Kardeşlik ahlakı ve hukuku, gün geçtikçe örselenen ve ihmal edilen en önemli insani değerlerdendir. Genel anlamda hemen her coğrafyada ve toplumda insanın temel hak ve hürriyetleri bağlamında huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmesi, söz konusu ahlakın ve hukukun varlığıyla yakından ilintilidir. Kardeş olmak, arkadaş ve dost olmak; sevinçte ve kederde beraber olmayı göze almak demektir. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz modern zamanlarda bu özellikler birer birer hayatımızdan çıkmakta, rekabet, lüks bir yaşam isteği, nimetleri paylaşımda bencillik, hedonizm ve adalet anlayışının değişmesi toplumsal bilincimizde önemli gedikler açmaktadır. Bütün bu olumsuz gelişmeler Hz. Peygamber ve sahabenin hayatı bağlamında yaşantımızı, bireysel ve toplumsal ilişkilerimizi, beklentilerimizi ve ahiretimizi yeniden düşünüp kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hayata dahil etmeyi gerekli kılmaktadır."

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığının "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" olarak belirlediğini aktaran Tahiroğlu, benzer etkinlikleri ilde de düzenlemeyi planladıklarını aktardı.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Müftüsü Tahiroğlu'nun Kandil Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement