Sarayönü'nde Yerli Tohumdan Elde Edilen Domateslerin Hasadı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sarayönü'nde Yerli Tohumdan Elde Edilen Domateslerin Hasadı Yapıldı

Sarayönü'nde bir firma tarafından geliştirilen yerli tohumdan elde edilen domateslerin hasadının yapıldığı bildirildi.

05.10.2011 10:01

Sarayönü'nde bir firma tarafından geliştirilen yerli tohumdan elde edilen domateslerin hasadının yapıldığı bildirildi.

Yerli domates tohumlarını geliştiren Ayaşlı Grup Genel Koordinatörü Selami Başer, Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Başer, ziyarette, ilçeye bağlı Başhüyük beldesi At Kafası mevkisinde tohumluk için 12 dekarlık bir alanda ekim yaptıklarını söyledi.

Ekimi yapılan bu yerli tohumlardan gelişen domateslerin olgunlaşmasıyla ürün hasadını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başer, elde edilen domateslerin büyük bölümünü tohumluğa ayırdıklarını bildirdi.

Türk geleneksel tohumculuğuna katkıda bulunabilmek için ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini dile getiren Başer, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tuta zararlısı ürüne yüzde 15-20 oranında zarar verdi. Tamamen doğal şartlarda, kimyasal kullanmadan yapılan mücadelede feromon tuzak ve doğal ilaçlamalar kullanıldı" dedi.

Başer, yerli tohumdan elde edilen domateslerden Kaymakam Yıldız'a ikram etti. Yıldız, yerli tohumculuğun geliştirilmesi noktasında Kaymakamlık olarak üzerlerine düşen bir görev olursa katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarayönü'nde Yerli Tohumdan Elde Edilen Domateslerin Hasadı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement