Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bilecik'te "Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla yürüyüş düzenlendi.

07.01.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bilecik'te "Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile gençler ve vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudu.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, bugün tarihin en dramatik savaşlarından birinin anma günü olduğunu belirtti.

Bir ülkenin, vatanı ve milleti için her türlü fedakarlığı yapabilen gençlere sahip olduğu müddetçe o ülke asla batmayacağını ifade eden Yıldız, "Vatanımız kolay kazanılmadı. Bunu çok iyi bilmeliyiz,. Eğer bugün burada şanlı bayrağımızın altında rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsak, şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte bu da gençlik olarak bizim görev sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır." diye konuştu.

Polis Meslek eğitim merkezi Müdürlüğü öğrencileri ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerin de bulunduğu yaklaşık bin 500 kişilik grup, "Sarıkamış Türküsü" eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla Şeyh Edebali Türbesi'ne geldi. Burada yapılan duanın ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement