Şarköy'de Termik Santral Protestosu - Son Dakika
Yerel

Şarköy'de Termik Santral Protestosu

Şarköy\'de Termik Santral Protestosu

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi kurulmak istenilen doğalgaz çevrim santrali ile ilgili, santralin kurulacağı arazide protesto eylemi yapıldı.

28.08.2012 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi kurulmak istenilen doğalgaz çevrim santrali ile ilgili, santralin kurulacağı arazide protesto eylemi yapıldı.

Şarköy Termik Santrale Hayır Platformu üyeleri, kurulmak istenilen santralin arazisinde bir araya geldi. Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Nazmi Duygu, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Recep Kanter, MHP Şarköy İlçe Başkanı Naci Bayraktar,

Şarköy Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Hakan Sadunoğlu, Kızılcaterziköylüler, site sakinlerinden oluşan grup pankart açarak, santralin kurulmasını istemediklerini ifade eden protestoda bulundu.

İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, ülke olarak doğalgazın yüzde 98'ini dışarıdan aldıklarını, yenilebilir enerji kaynaklarına yönelmek gerektiğini ifade ederek "Şarköy'de rüzgar santrali var, bu tip enerji santralleri kurulması gerekirken, doğaya zarar verecek, insan yaşamını etkileyecek, doğalgaz ya da kömürlü termik santrallerin kurulmasını doğru bulmuyoruz. Rantçı gruplar, buradaki güzelim doğayı katletmek, turizmi baltalamak istiyorlar. Bu santralin yapımına başlanmasıyla bu alandaki tüm açağlar, meşe ormanları yok olacak." dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Recep Kanter, kendisinin seçim bölgesi olan Şarköy'de kesinlikle termik santral istemediklerini belirterek "Şarköy, hazırlanan planlarda turizm ve tarım bölgesi olarak belirlendi. Buraya sanayi kurulması planlarda yer almadı, bunun bilinmesine rağmen doğalgaz santrali yapılmak isteniliyor. Bu santral doğalgaz diye başlayıp, termik santrale döner, biz ne doğalgaz, ne de termik santral istemiyoruz." dedi.

Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Hakan Sadunoğlu, üç tarafı orman, ön tarafı denizle çevrili doğa harikası bir yerde santral kurulmak istenildiğini belirterek "Santrali kurmak isteyen şirketin hazırlattığı ve kabul ettirdiği ÇED raporlarında, bölge hakkında gerçek bir araştırma yapılmadan hazırlanmış. Bu bölgedeki yaban hayatı, deniz canlıları ile ilgili ÇED raporlarında bir çok yalan yanlış bilgiler olduğu için mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdık. Mahkeme karşı taraftan 12 maddelik santralin kurulacağı yerle ilgili araştırmaya dayalı raporların olduğu kesin rapor istedi. Bu bölgede Caretta Carettalar bulunmaktadır, onların yaşam alanıdır. Aynı zamanda mera vasıflı bir bölge. En önemlisi de Şarköy'ün oksijen kaynağının ana unsurlarının olduğu bir yer.

Her tarafı ormanlarla kaplıdır. Burada termik santral kurulmaması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz." dedi.

Platform üyeleri, açtıkları pankartla "termik santral istemiyoruz", "doğanın katline hayır" termik santrale hayır" slagonları attıktan sonra, olaysız bir şekilde santral yapılmak istenilen bölgeden ayrıldı.

28.08.2012 16: 17: 44

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarköy'de Termik Santral Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement