Satamadığı Kavunlardan Pekmez Üretti - Son Dakika
Güncel

Satamadığı Kavunlardan Pekmez Üretti

Sungurlu ilçesinde bir çiftçi, fiyatı düşük olduğu için satışından zarar ettiği kavunlardan pekmez üretti.

15.09.2017 16:13

Sungurlu ilçesinde bir çiftçi, fiyatı düşük olduğu için satışından zarar ettiği kavunlardan pekmez üretti.

İlçeye bağlı Tokullu Köyü'nde 30 yıldır çiftçilik yapan ve uzun süredir de kendi arazisinde kavun üreten Haydar Uzunkaş, tarlasına ektiği kavunu istediği fiyata satamayınca farklı bir yol izledi.

Elinde kalan kavunları çok düşük fiyatla satmak ya da büyükbaş hayvanlara yedirmek yerine pekmez yapmaya karar veren Uzunkaş, eşinin de yardımıyla kendi evinde kavun pekmezi yapmaya çalıştı.

Birkaç denemenin ardından üzüm pekmezi kıvamında kavundan pekmez üretmeyi başaran Uzunkaş, elindeki tüm mahsulünü pekmez yapmak için çalışma başlattı.

Uzunkaş'ın durumu Köy Muhtarı Ergülü Aşan'a iletmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş ve Sungurlu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hicabi Berişbek, Uzunkaş'ı ziyaret ederek, kavun pekmeziyle ilgili bilgi aldı.

Uzunkaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarlasına meşhur 10 dilim kavun ektiğini ancak ticaretini yapamadıkları için pekmez yapmaya karar verdiğini söyledi.

Büyük emek vererek ürettikleri kavunu ucuza sattıklarını ve zarar ettiklerini ifade eden Uzunkaş, şöyle konuştu:

"Dışarıdan gelen kavun, karpuz 2 lira. Biz burada tonunu 300 liraya veremiyoruz. Zaten toplama parası bile değil. Bu yüzden kavun pekmezine dönmeyi denedim. Eşimle 'üzümden pekmez olur da kavundan niye olmaz' diyerek evimizde kavunun pekmezini yapmaya başladık. Uzun uğraşlar sonunda pekmezi yapmayı tamamladık. Üzüm pekmezinin tadı gibi rengi de kırmızı oldu. Gerçekten çok güzel oldu. Üzüm pekmezi kadar tatlı bir ürün oldu. Ürünü geliştirerek değerlendirmek istiyoruz."

İl Müdür Vekili Şahinbaş da üretici Uzunkaş'ı tebrik ederek, ürünün değerlendirilmesi konusunda kurum olarak gerekli desteği vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Satamadığı Kavunlardan Pekmez Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement