Satranç Turnuvasına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Satranç Turnuvasına Büyük İlgi

Satranç Turnuvasına Büyük İlgi

İzmit’te düzenlenen İsmail Bey Gaspıralı Satranç Turnuvası’na büyük bir katılım oldu.

02.03.2015 16:48

İzmit'te düzenlenen İsmail Bey Gaspıralı Satranç Turnuvası'na büyük bir katılım oldu.

İzmit Belediyesi, İzmit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneğinin ortaklığında bu sene ikincisi düzenlenen İsmail Bey Gaspıralı Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü. Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği'nin sosyal tesislerinde 2 gün süren turnuvaya 150 yarışmacının katıldığı öğrenildi. 3 kategori halinde yapılan turnuvada 12 yaş altı, 16 yaş altı ve serbest dallarında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Turnuva hakkına değerlendirme yapan İzmit Belediye Başkanvekili İbrahim Bulut, "Sporcu dostu olan Belediye Başkanımız özellikle çocuklarımızın satranç öğrenmesi için 5 ayrı yerde satranç okulu açtırdı. Halen bine yakın çocuğumuz buralarda satranç öğreniyorlar" dedi.

Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Vefa Aracı ise İsmail Bey Gaspıralı'nın 'Dilde, fikirde, işte birlik' düşüncesinin günümüzde ne kadar değerli olduğuna bir defa daha şahit olduklarını ifade ederek, "En büyük dileğimiz Kırım topraklarından Rusların biran önce çekip gitmeleridir Kırım bağımsızdır bağımsız kalacaktır. Türk halkının da, bu davamızda yanımızda olması bizlere güç ve kuvvet vermektedir" şeklinde konuştu.

Büyük çekişme içinde geçen turnuvada 12 yaş altında Alperen Sel birinci, Mert Pehlivan ikinci, Yiğit Kundakçı da üçüncü oldu. 16 yaş altında Efe Mert Kılıç birinci, Tugay Çolak ikinci, Servet Hakan Altay da üçüncülüğü elde ederken serbest kategoride Mert Taner birinci, Çağatay Şenol ikinci ve Aydın Şimbil de üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Satranç Turnuvasına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement