Şehidin İlçesi Bayraklarla Donatıldı - Son Dakika
Güncel

Şehidin İlçesi Bayraklarla Donatıldı

Şehidin İlçesi Bayraklarla Donatıldı

Tunceli'de şehit olan Denizlili Jandarma Komando Er Fatih Küçükterci'nin memleketi Tavas İlçesi'nde her yer kırmızı beyaz oldu.

26.09.2012 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeşini GÖREMEDEN ŞEHİT OLDU

Tunceli'de şehit olan Denizlili Jandarma Komando Er Fatih Küçükterci'nin memleketi Tavas İlçesi'nde her yer kırmızı beyaz oldu. Şehit haberini alan Tavaslılar, evlerin balkonlarını ve işyerleri Türk bayraklarıyla donattı. Şehit Fatih Küçükterci'nin, Kasım ayında askere gidecek olan kardeşini görmek için, erken terhis olabilmek amacıyla hiç izin kullanmadığı öğrenildi. Denizli Valisi Abdulkadir Demir, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şehit evini ziyaret edip başsağlığı diledi.

Tavas İlçesi'nde vatandaşlar, şehidi için bir yandan yas tutarken, diğer yandan sokak ve evleri Türk bayraklarıyla donattı. Şehidin Yaka Mahallesi'ndeki evinin önünde sürekli ambulans ve sağlık ekibi bekletildi. Sağlık ekipleri, şehidin annesi 54 yaşındaki Nermin Küçükterci'ye sakinleştirici iğne yaptı. Asker ve polisler şehidin evinin önünden ayrılmadı.

Vali Abdulkadir Demir, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, şehidin evini ziyaret edip, annesi Nermin Küçükterci ve kardeşleri ile yakınlarına başsağlığı diledi. Bir süre şehidin evinde kalan protokol, daha sonra dışarıda bekleyen vatandaşlara da başsağlığı diledi. Bu sırada şehidin evininde bekleyen kadınlar, Vali Demir'e Yavrumuz gitti, ateşler buraya düştü. Yandık. Onları büyütürken neler çektik. Babasını kaybetti. Sadece anası vardı. Askerlere neden böyle yapıyorlar. Askerleri hedef alıyorlar dedi. Tuğgeneral Memduh Hakbilen, ağlayan yaşlı bir kadına sarılıp teselli etmeye çalıştı. Kadın ise, Sizler Allah'a emanet olun. Allah'ım kimseye bu acıyı vermesin diye konuştu.

KARDEŞİNİ GÖREMEDİ

Babası Tahir Küçükterci'yi beş yıl önce kaybeden ve 5 kardeş oldukları öğrenilen şehidin kardeşi 19 yaşındaki Hakan Küçükterci'nin de önümüzdeki kasım ayında askere gideceği öğrenildi. Şehit Fatih Küçükterci'nin kardeşini askere gitmeden önce görmek istediği ve erken terhisle gelmek için dağıtımın ardından hiç izin kullanmadığı ortaya çıktı. Hakan Küçükterci, şehit ağabeyini teşhis etmek için Ankara'ya gitti. Hakan Küçükterci'den kan örneği alınacağı ve DNA testi yapılacağı öğrenildi. Ayrıca anne Nermin Küçükterci'den de DNA testi için kan örneği alınarak Ankara'ya gönderildi.

Terhisine 57 gün kala şehit düşen Fatih Küçükterci'nin en son ailesiyle geçen Pazar günü telefonla görüştüğü ve iyi olduğunu söylediği belirtildi. Şehidin cenazesinin ne zaman Denizli'ye geleceği henüz netlik kazanmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin İlçesi Bayraklarla Donatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement