Şehir Altını Üstüne Geldi! - Son Dakika
Güncel

Şehir Altını Üstüne Geldi!

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yıllanmış sorunlar bir bir çözüme kavuşuyor, ilçe adeta yeni baştan inşaa ediliyor.

21.02.2018 17:41

Vatandaşların 30 yıllık hayali ve bugüne kadar birçok siyasetçiye seçim malzemesi olan sıcak suyun 2014 ilçe merkezine gelmesi ile birlikte ilçe merkezini şantiye alanına çeviren çalışmalar, yıllanmış sorunların çözüme kavuşturulması ile devam ediyor.

Özellikle ilçe merkezinde alt yapı sorununun giderilmesi ve vatandaşların sağlığını önemli ölçüde tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması adına yer altına 20 milyonluk dev yatırım gerçekleştiriliyor. 1950 li yıllarda yapılan kanalizasyon hatlarından, içme sularına kadar alt yapının yenilendiği, arıtma tesisi ve su depolarının yapıldığı ilçede yapboz zihniyetine karşı olan Sındırgı Belediyesi çalışmalarını diğer kurumlarla da işbirliği içerisinde sürdürüyor. BASKİ ekipleri alt yapı çalışmalarını, Jeotermal şirketi sıcak su dağıtım çalışmalarını gerçekleştirirken, TELEKOM, UEDAŞ gibi yer altı ile işlemi olan şirketlerde eş zamanlı olarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. Tüm bu çalışmaların eş zamanlı olarak yürütülmesi ve yıllardan beri süre gelen problemlerin 3 yıllık bir zaman zarfında giderilmeye çalışılmalar ise vatandaşlara çoğu zaman zorlu günler yaşatıyor.

JEOTERMAL ISINMADA KISA SÜREDE BÜYÜK BAŞARI

Jeotermal Enerjinin konut ısıtılmasında kullanılması ile ilgili çalışmalar devam ederken 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 2100 konutun sıcak su ile buluşması sağlandı. Hızlı yürütülen çalışmalar neticesinde Sındırgı ilçesine yakın ilçeler 10 yıldan fazla süredir konut ısınmasında sıcak su kullanmasına rağmen bu rakamı yakalayamadı. İlçe de sıcak su ile ilgili çeşitli sıkıntılar yaşansa da genel olarak vatandaşlar kullanımdan memnun. Jeotermal enerjinin ilçe merkezine gelmesi ile birlikte konut fiyatlarında önemli bir artışın gözlendiği, yatırımcılar için alternatif bir ilçe halini aldığı bir gerçek.

SAĞLIĞI TEHDİT EDEN UNSURLAR TARİH OLUYOR

Özellikle halk dilinde asbesli borular olarak tabir edilen ve kanserojen etki yaratarak vatandaşların sağlığını tehdit eden 1950'li yıllarda yer altına gömülen içme suyu hatları yenileme çalışmaları ana arterlerde ve ilçe genelinde önemli ölçüde tamamlandı. Eş zamanlı olarak ise yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenileniyor, eksik olan ve yetersiz kalan bölgelerde yeni hat çalışmaları gerçekleştiriliyor. Rakım itibari ile Yaylacık tepesine inşaa edilen 2500 tonluk su deposu ve yenilenen hat ile su kesintileri de yaşanmayacak. Belirli bölgelere konulan vanalar sayesinde de su arızaları daha az su israfı ve daha kısa sürede giderilebilecek.

DOĞAYA SAYGI, TERTEMİZ ÇEVRE

Özellikle balıkçılık merakı olan vatandaşların sıkça ziyaret ettiği Simav ve Cüneyt dereleri ilçeye kazandırılan 25000 konutluk arıtma tesisi sayesinde daha temiz olacak. Mevcut sistemde dereleri kirleten atıklar, arıtma tesisinde işlendikten sonra suya salınacak. Bu sayede dereler temiz kalacak. Doğaya saygı ve temiz çevreye arıtma tesisi de bir katkı sağlayacak.

YER ALTINDA SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR, YER ÜSTÜ GÜZELLEŞİYOR

Alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte şehrin ana caddeleri başta olmak üzere birçok alanda da parke taşı döşeme, kaldırım ve peyzaj çalışmaları da gerçekleştiriliyor. İmam Hatip Lisesi önünden başlayan Akhisar caddesi üzerinde parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandı. Kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmaları ise hızlı bir şekilde ilerliyor. Balıkesir caddesi üzerinde de hummalı bir çalışma gerçekleştirilerek, vatandaşların mağduriyeti gideriliyor, ilçe yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Çınarları ile ilçenin simgesi halini alan Balıkesir caddesine ek olarak prestij cadde halini alacak Akhisar caddesi üzerinde çınar ağacı dikimi de gerçekleştiriliyor. İlçedeki siyasi parti temsilcilerinin, esnaf ve vatandaşların da görüşleri alınarak yürütülen çalışmalar kapsamında atıl durumda olan boş duvarlar da adeta sergi salonuna dönüştürülüyor. Cadde boyunca müsaitlik durumuna göre oluşturulan çift yönlü araç parkı ise düzensiz parklanmaya ve aşırı hız sebebi ile gerçekleşen ölümlü kazalara çözüm olacak. Çalışmalar şekillendikçe esnaf ve vatandaşların çamur ve tozdan şikâyeti yerini memnuniyete bırakıyor.

YAYALARIN VE ENGELLİLERİN GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Yol mesafesine yakın olarak dizayn edilen ve yol durumuna göre geniş tutulan kaldırımlar ise özellikle engelli ve yaşlı vatandaşların rahatlığı düşünülerek şekilleniyor. Kaldırım çalışmaları şekillenirken özellikle ilçedeki engelli vatandaşların görüşlerine başvuruldu. Aynı zaman da kaldırımlar da belirli aralıklarla yerleştirilecek oturma grupları ile yaşlıların dinlenebileceği alanlar oluşturulacak.

BAŞKAN YAVAŞ SAHADAN AYRILMIYOR, ESNAF VE VATANDAŞLARIN HER FIRSATTA AYAĞINA GİDİYOR

İlçe genelinde yürütülen çalışmaları yakından takip eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş esnaf ve vatandaşların görüşlerini ön planda tutuyor. Çalışmaları yerinde inceleyen başkan Yavaş cadde esnafı ile de istişarelerde bulunarak hem vatandaşların hem esnafların mağdur olmamaları adına çalışmalarına yön veriyor. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilçeye en fazla hizmeti kazandıran, ilçenin güzelleşmesi ve güzelleşmesi adına gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren başkan Yavaş " Bizim Sındırgı'ya bir sevdamız var. Vatandaşlarımıza karşı bir sorumluluğumuz var. Bizlere olan güvenlerinin karşılığını hizmetlerimiz ile vermeye çalışıyoruz. Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kamu kurumları ile işbirliği içerisinde çalışarak ilçemize daha fazla ne yapabiliriz. Sadece bugünü değil geleceğimizi nasıl garanti altına alabiliriz, gelecek nesillere neler bırakabiliriz? Diye bir derdimiz var. "Sındırgı'nın Geleceğini Birlikte İnşaa Ediyoruz" sloganı ile çıktığımız hizmet yolculuğunda istişarelerimizi sürdürüyoruz. Bunun içinde günlük işler yerine sessiz devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yıllardır çözülmeyen sorunları çözüyoruz. Tabi vatandaşlarımızla birlikte cefa çekiyoruz. Ama güzellikler oluşmaya başladı. Şehrin altını üstüne getirdik dedik. Alttaki sorunları önemli ölçüde giderdik. Şimdi ise üst yapıyı tamamlama zamanı. Güzellikleri ortaya çıkarma vakti. Bunun içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2018 yılında parke taşı döşenmeyen, vatandaşlarımızı mağdur eden hiçbir alan kalmayacak. Emek veren, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Sındırgı bizim, hepimizin. Daha fazla ne iş yaparsak gelecek nesillere o kadar güzel bir Sındırgı bırakmış oluruz. " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Altını Üstüne Geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement