Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta 17 Oyun Sahnelenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta 17 Oyun Sahnelenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun tiyatroseverlerle buluşacak.

09.01.2018 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun tiyatroseverlerle buluşacak.

Ocak ayının ikinci haftasında "Bizim Aile", "Kahvede Şenlik Var", "Çingeneler Gökyüzünde Yaşar", "Karıncalar (Bir Savaş Vardı)", "Yangın Yerinde Orkideler", "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", "Komik-i Şehir Naşit Bey" ve çocuk oyunlarında "Polyanna", "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", "Bisküvi Adam", "Alaaddin'in Sihirli Lambası", "Bir Kümes Hikayesi", "Elma Kurdu Kırtık", "Dedektif Köpek Cash", "Define Adası", "Bir Gün Ayakkabımın Teki" ve "Karagöz'ün Uykusu" adlı oyunlar sahnelenecek.

"Bizim Aile"

Sadık Şendil'in kaleme aldığı aynı adlı eserden Sinem Bayraktar tarafından tiyatro sahnesine uyarlanan müzikli oyun "Bizim Aile", sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularıyla sıcak bir aileyi anlatmaya çalışıyor.

Aziz Sarvan'ın yönettiği oyunda, Funda Postacı, Nevzat Çankara, Tev?k Şahin, Müge Çiçek, Ercan Demirhan, Yalçın Avşar, M. Soner Dinç, Onur Demircan, Yiğit Ali Uslu, Tarık Köksal, Pınar Demiral, Zeki Yıldırım, Züleyha Karyağdı, Esra Ülger, Emrah Derviş Soylu, Tankut Yıldız, Serkan Bacak, Aziz Sarvan, Ertan Kılıç, Alp Tuğhan Taş, Cihat Faruk Sevindik, Gülsün Odabaş rol alıyor.

Oyun, 10-13 Ocak'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Kahvede Şenlik Var"

Haftanın yeni oyunu olan "Kahvede Şenlik Var", kadın-erkek rolleri, toplumsal kurallar ve bu kurallar çerçevesinde biçimlenen insan ilişkilerini konu alıyor.

Sabahattin Kudret Aksal'ın yazıp, Murat Ozan'ın yönettiği oyunda, Derya Çetinel, Ertan Kılıç ve Özgür Dereli rol alıyor.

Oyun, 10-13 Ocak tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde görülebilecek.

"Çingeneler Gökyüzünde Yaşar"

Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Maksim Gorki'nin ilk öyküsü "Makar Çudra"dan uyarlanan oyun, bir çingene obasındaki deli dolu, gururlu, genç sevdalıların asla vazgeçemeyecekleri aşk ve özgürlük ile nasıl sınandıklarını anlatıyor.

Ivana Dımıc'ın yazdığı, Gökçe Yurtsal'ın yönettiği oyunda Ali Murat Altunmeşe, Aslı Şahin, Ayhan Anıl, Ayşe Günyüz, Berfu Aydoğan, Burhan Yeşilyurt, Cafer Alpsolay, Can Alibeyoğlu, Didem Poyraz, Dolunay Pircioğlu Kaya, Ebru Üstüntaş, Efe Ünal, Emrah Derviş Soylu, Emre Çağrı Akbaba, Emre Şen, Erhan Özçelik, Esen Koçer, Gökşen Ateş, Hüseyin Tuncel, Müslüm Tamer, Nazife Oğlakçıoğlu, Oğuzhan Oğuz, Orhan Erhan Yıkılmaz, Ömer Naci Boz, Özgür Atkın, Özgür Kaymak, Samet Silme, Seda Çavdar, Selim Can Yalçın, Sevilay Şimşek, Şirin Asutay, Volkan Öztürk, Yasemin Tunca ve Yılmaz Aydın rol alıyor.

Oyun, 11-13 Ocak'ta Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

"Karıncalar (Bir Savaş Vardı)"

Boris Vian ve John Steinbeck'in yazdığı, Ergun Üğlü'nün yönettiği oyun, 10-13 Ocak'ta Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Mert Turak'ın rol aldığı tek kişilik oyunun konusu kısaca şöyle:

"Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaştan firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanırken ayağı bir mayına kilitlenir. İşgal için gittiği topraklarda kendine esir olan asker, hayatta kalabilmek için topuğunu mayından ayırmamak zorundadır."

"Yangın Yerinde Orkideler"

Mehmet Baydur'un kaleme aldığı "Yangın yerinde orkideler" oyununda, Can Ertuğrul, Emin And, Eraslan Sağlam, Gözde İpek Köse, Ömer Barış Bakova ve Zümrüt Erkin izleyici karşısına çıkıyor.

Hülya Karakaş'ın ise yönetmen koltuğuna oturduğu oyun, 10-13 Ocak'ta Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar"

Neil Simon'un yazıp Ersin Umulu'nun yönettiği "Bak bizim şarkımızı çalıyorlar" adlı oyun, 11-13 Ocak'ta Ümraniye Sahnesi'nde görülebilecek.

Oyunda, şöhretli ancak takıntılı bir besteci olan Vernon ile ona hayran, çılgın ve yetenekli bir söz yazarı olan Sonia'nın iş birliği ve fırtınalı duygusal ilişkileri anlatılıyor.

"Komik-i Şehir Naşit Bey"

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Naşit Özcan'ın hayatından kesitler sunan "Komik-i Şehir Naşit Bey" adlı oyun, 11-13 Ocak'ta Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

Gökhan Erarslan'ın yazdığı ve Ali Yaylı'nın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Musa Arslanali, Naşit Özcan, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Semah Tuğsel, Sinan Bengier ve Tuğçe Açıkgöz rol alıyor.

Çocuk oyunlarında ise 14 Ocak'ta "Polyanna" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt" Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, "Bisküvi Adam" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Alaaddin'in Sihirli Lambası" Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Bir Kümes Hikayesi" Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, "Elma Kurdu Kırtık" Ümraniye Sahnesi'nde, "Dedektif Köpek Cash" Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde seyredilebilecek.

"Define Adası" 11 Ocak'ta Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, "Bir Gün Ayakkabımın Teki" 11-12 Ocak'ta Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi'nde ve "Karagöz'ün Uykusu" adlı oyun 11-12 Ocak'ta Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi'nde çocuklarla buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta 17 Oyun Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement