Şehit İkiz Polislerin İsmi Camide Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehit İkiz Polislerin İsmi Camide Yaşatılacak

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç’un isimleri Seyhan’da bir camiye verildi.

13.07.2017 11:14

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un isimleri Seyhan'da bir camiye verildi.

Seyhan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Çukurova ilçesinde ikamet eden şehitlerin babası Hacı Ali Oruç ve annesi Senem Oruç tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'na oğullarının isimlerinin bir camiye verilmesi talebinde bulunduklarını öğrendiklerini belirterek, "Bu talep yazısı elimize ulaşınca hemen bir çalışma yaptık ve ilçemizde bulunan Kardeşler Cami'nin isminin 'Şehit Polisler Ahmet ve Mehmet Oruç Kardeşler Camii' şeklinde değiştirilmesinin uygun olacağını düşündük. Daha sonra Kardeşler Camii'ne ziyarete giderek cemaati ve dernek başkanını ziyaret ettik ve onlara bu düşüncemizi aktardık, bu şerefin kendilerine yakışacağını ifade ettik. Cami cemaati ve dernek yetkilileri de bu talebi memnuniyetle karşıladılar. 'Onlar bizim için canlarını feda ettiler, camimize onların isminin verilmesi bizim için de büyük bir şereftir' diyerek bu teklifimizi kabul ettiler. Daha sonra şehitlerimizin ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz ile irtibata geçtik, konuyu onlarla paylaştık. Onlar da bunu uygun gördüler ve Kardeşler Cami'nin ismi 'Şehit Polisler Ahmet ve Mehmet Oruç Kardeşler Cami' olarak değiştirildi" dedi.

Daha önce Seyhan ilçesinde bir başka caminin isminin daha değiştirildiğini söyleyen Güller, Fethullah Cami cemaatinin müftülüğe müracaat ederek, camilerinin FETÖ elebaşısının ismiyle anılmasını istemediklerini ve camilerinin isminin değiştirilmesini talep ettiklerini, bu talep üzerine de caminin isminin "Şehitler Cami" olarak değiştirildiğini kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit İkiz Polislerin İsmi Camide Yaşatılacak - Son Dakika


Advertisement