Şehit Oğlunu Son Yolculuğuna Tekerlekli Sandalye Üzerinde Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Şehit Oğlunu Son Yolculuğuna Tekerlekli Sandalye Üzerinde Uğurladı

Şehit Oğlunu Son Yolculuğuna Tekerlekli Sandalye Üzerinde Uğurladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain saldırı sonucu şehit düşen Özel Harekat Polisi Ertuğrul Polat'ın (25) naaşı köyünde defnedildi.

21.10.2012 14:41

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain saldırı sonucu şehit düşen Özel Harekat Polisi Ertuğrul Polat'ın (25) naaşı köyünde defnedildi. Şehit oğlunu son yolcuğuna uğurlayan baba Hüseyin Polat, ambulansla tören alanına geldi.

Hakkari'deki mayınlı saldırıda şehit düşen Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Özel Harekat Polisi Ertuğrul Polat son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin cenazesi morgdan alınarak, önce ailesinin ikamet ettiği Mücahitler Mahallesi'ndeki evine, ardından toprağa verilmek üzere doğum yeri olan Bağbaşı köyüne getirildi. Köy içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Köy meydanında öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehit polis için askeri tören düzenlendi. Törenin ardından şehit polisin Türk bayrağına sarılı naaşı köy mezarlığına götürüldü. Tabutu meslektaşlarının omuzlarında taşınan şehit polisin eşi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü.Şehit polis, gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Emekli bekçi olan şehit babası Hüseyin Polat, şehit oğlunu son yolculuğuna tekerlekli sandalye üzerinde uğurladı. Ambulansla tören alanına getirilen şehit babası metanetini korurken, kendisi gibi polis olan ağabeyi ağlayanlara 'hainleri sevindirmeyin, Ertuğrullar ölmez' diyerek teselli verdi. Başsağlığı dileklerini kabul eden baba Hüseyin Polat, töreni sağlık ekiplerinin gözetimi altında izledi.

ŞEHİDİN EŞİNE BAYAN POLİSLER REFAKAT ETTİ

Şehit polisle 3 ay önce evlenen öğretmen Ümmühan Gülsüm'ün 2,5 aylık hamile olduğu belirtildi. Şehit töreninde bayan polislerin teselli ettiği Ümmühan Gülsüm,

şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü ve "Sen bir daha dönmeyeceksin aşkım" diye seslendi.

Şehidin kız kardeşi Kiraz da, yengesini bir an olsun yalnız bırakmadı.

6 ay sonra baba olacak olan şehit polis Ertuğrul Polat'ın 10 gün önce by-pass ameliyatı olan babası Hüseyin Polat'ı görmek için Gaziantep'e geldiği bildirildi. KPSS sınavı sonucunda DSİ Ankara Genel Müdürlüğü'nde memurluk görevini kazanan şehit polisin, DSİ yerine emniyet teşkilatını tercih ettiği öğrenildi. 8 kardeşli Polat ailesinin 5. çocuğu olan şehit polisin, annesini yıllar önce kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, kardeşi ve ağabeyi de kendisi gibi polis olan şehit Ertuğrul Polat'ın şehit mezarlığında mezar taşına sarılarak çektirdiği fotoğraf yürek burktu.

Şehidin son yolcuğuna uğurlandığı törene; Vali Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Bucak, belediye başkanları, kaymakamlar, siyasi parti il başkanları ve temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Oğlunu Son Yolculuğuna Tekerlekli Sandalye Üzerinde Uğurladı - Son Dakika


Advertisement