Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

17.03.2016 14:25

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

Yerlikaya, mesajında bağımsızlığın, vatan sevgisinin, birlik ve bütünlüğün ölümsüz abideleri olan şehitlerin, aziz milletin gönlünde sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

Şehitlerin tarih boyunca hür yaşamış Türk milletinin şanlı bayrağının gölgesinde, birlik ve bütünlüğüne yönelen iç ve dış tehditlerin önlenmesi için üstlendikleri kutsal görevleri yerine getirmeye çalışırken şahadet mertebesine ulaştıklarını ifade eden Yerlikaya, şehitlerin millete emaneti olan muhterem ailelerine, gözleri gibi baktıklarını vurguladı.

Yerlikaya, 18 Mart 1915'te tarihte eşine rastlanmayacak bir kahramanlık örneği sergilendiğini anımsattığı mesajında şunları kaydetti:

"Çanakkale Geçilmez diyerek yedi düvele meydan okuyan bu milletin her ferdi, gerektiğinde kendisine tevdi edilen kutsal değerlerin savunulmasında gözünü kırpmadan can vermeyi onurlu bir görev sayar. Bizler geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ecdadımızdan aldığımız feyz ve güçle birbirimize kenetlenerek Gazi Mustafa Kemal'in 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' vecizeleriyle gösterdiği hedefe emin adımlarla yürüyecek, ülkemizi her alanda daha ileriye götürme azmi ve gayreti içinde olacağız. Vatan, bayrak ve namus uğrunda canlarından vazgeçen aziz şehitlerimizi, bu uğurda gazi olma şerefine erişmiş gazilerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunda verilen 6317 onur timsali şehidimizi, Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü vesilesiyle bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement