Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

ADANA(AA) - Kürkçüler Cezaevinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

17.03.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA(AA) - Kürkçüler Cezaevinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Şehit Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk Konferans Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğine, Vali Mahmut Demirtaş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, İl Müftüsü Hasan Çınar, ağır ceza mahkemesi başkanları, ceza infaz kurumları izleme kurulu üyeleri, infaz koruma memurları ile hükümlüler katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler ve Çanakkale Türküsü seslendirildi.

Etkinlikte, Çanakkale Türküsü'ne eşlik eden izleyicilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.

İl Müftüsü Hasan Çınar, burada yaptığı konuşmada, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu söyledi.

Çanakkale savaşlarında dört bir yandan gelen Mehmetçiğin vatan savunması için canını feda ettiğini belirten Çınar, "Bu vatanın toprağı şehitlerin kanlarıyla yoğrulmuştur. Biz bu mücadelenin sahibi ataların evlatlarıyız. Geçmişimize sahip çıkmak, bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere taşımak en büyük vazifemizdir." dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da Çınar'a teşekkür ederek hükümlülerin çam kozalaklarından yaptığı "Kanatlı Kozalak" ismi verilen kuğu figüründen hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement