Sektörün Deneyimli İsmini Bünyesine Kattı - Son Dakika
Güncel

Sektörün Deneyimli İsmini Bünyesine Kattı

Amgen Türkiye ve Mustafa Nevzat İlaç'ın İK Direktörlüğü'ne Gonca İçören getirildi

05.01.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amgen Türkiye ve Mustafa Nevzat İlaç Sanayii, yeni atamalarla yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Türkiye'nin yanı sıra global ölçekte gerçekleştirdiği çalışmalarla önemli başarılara imza atan Gonca İçören, iki ilaç devinin İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne atandı. İçören, iki şirketin bölgesel yapılanmasında kilit rol oynayacak.

Gerçekleştirdikleri güç birliğinin ardından üretim, iç ve dış pazarlarda yeniden yapılanma sürecine giren ilaç sektörünün iki dev ismi Amgen Türkiye ve Mustafa Nevzat İlaç Sanayii, büyümesini yeni atamalarla sürdürüyor. Sektörde bölgesel liderlik hedefi ile çalışmalarını sürdüren iki şirketin İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne sektördeki 20 yıla yakın tecrübesi ile birçok önemli başarıya imza atan Gonca İçören getirildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Gonca İçören, yüksek lisansını Cranfield Üniversitesi'nde Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi alanında tamamladı. Profesyonel iş hayatına PriceWaterhouseCoopers'ta (pwc) İnsan Kaynakları Danışmanı olarak başlayan Gonca İçören, 2001 yılında Pfizer/Pharmacia'da İnsan Kaynakları Uzmanı, İnsan Kaynakları Operasyon Müdürü, Ücretlendirme Müdürü, Kafkaslar ve Orta Asya Bölgesi İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev aldı.

Türkiye'nin yanı sıra global ölçekte gerçekleştirdiği çalışmalarla kısa sürede önemli başarılara imza atan İçören, 2009 yılında Actavis Türkiye'de Orta ve Doğu Avrupa ile Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü olarak atandı. İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak jenerikte kültürel ve organizasyonel dönüşüm projesini yöneten Gonca İçören, şirketin Avrupa'daki 40 ülkede yer alan ticari ve üretim birimlerinin insan kaynakları süreçlerinden de sorumlu oldu.

Son olarak Actavis'te Global Yetenek Yönetimi ve Avrupa İnsan Kaynakları Başkanlığı görevini İsviçre Zug'da gerçekleştiren İçören, 'İşe Alım', 'Performans Yönetimi', 'Yetenek Değerlendirme', 'Yedekleme Planlaması ile Eğitim' ve 'Gelişimi içine alan entegre global yetenek yönetimi' süreçlerini yönetti. Amgen Türkiye ve Mustafa Nevzat İlaç'ta Türkiye yönetim ekibinin bir üyesi olarak göreve başlayan Gonca İçören, iki ilaç devinin bölgesel yapılanmasında kilit rol oynayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sektörün Deneyimli İsmini Bünyesine Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement