Selçuk Tıp'ta Rehberlik Hizmeti Başladı - Son Dakika
Yerel

Selçuk Tıp'ta Rehberlik Hizmeti Başladı

Selçuk Tıp\'ta Rehberlik Hizmeti Başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 07 17 Temmuz tarihleri arasındaki tercih dönemi boyunca, hafta içi her gün öğrencilere ve velilere yönelik verdiği bilgilendirme toplantılarına başladı.

09.07.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 07-17 Temmuz tarihleri arasındaki tercih dönemi boyunca, hafta içi her gün öğrencilere ve velilere yönelik verdiği bilgilendirme toplantılarına başladı.

SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, yaptığı konuşmada, bilgilendirme toplantılarıyla üniversite adayları ile ailelere gönüllü rehberlik hizmeti verildiğini söyledi.

Öğrencilerin aldıkları puanlara göre tercih yapacaklarını ve ardından yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirileceğini belirten Sarı, bu tercihlerin, öğrencilerin yaşamlarını ve geleceklerini doğrudan ilgilendirdiğini ifade etti.

Her yıl binlerce adayın bilinçsiz tercih yapabildiğine işaret eden Sarı, "Tercih belirleme sürecinde birçok önemli nokta var. Özellikle tıp fakültesini tercih etmek isteyen adaylara akılcı tercih rehberliği yapmak, öğrencilere ve ailelerine yol göstermek istiyoruz. Öğrenciler nerede yaşıyor, puanı nedir, hedefleri ve beklentileri nelerdir? Tüm bunları dikkate alarak tercih önerileri sunuyoruz" diye konuştu.

Bu yılki bilgilendirme toplantılarının ilkine başladıklarını dile getiren Sarı, şunları kaydetti:

"Ailelerden ve öğrencilerden olumlu geri dönüşler alıyoruz. İsteyen veli ve adaylarımızla birebir görüşme de yapıyorum. Fakültemiz hakkında araştırma yaparak gelen aileler, çocuklarının gelecekleri için bu bilgilendirme toplantılarına ayrı önem veriyor. Bizler de fakültemiz hakkında istedikleri bilgileri onlarla paylaşıyoruz. 7 Temmuz tarihinde başladığımız bu bilgilendirme toplantılarına 17 Temmuz'a kadar hafta içi her gün 10.00-12.00 saatleri arası sürdüreceğiz. Birebir görüşmelerin yanı sıra fakültemizin dekanlık binasındaki Beyhekim Toplantı Salonu'nda da velilere ve adaylara bilgilendirme yapacağız." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk Tıp'ta Rehberlik Hizmeti Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement