Selma Aliye Kavaf'tan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Selma Aliye Kavaf'tan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne Ziyaret

Selma Aliye Kavaf\'tan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi\'ne Ziyaret

Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, beraberinde Kapadokya Rumeli Mübadilleri Derneği (KARUMDER) Başkanı Serkan Sonradanbulan ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

23.05.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, beraberinde Kapadokya Rumeli Mübadilleri Derneği (KARUMDER) Başkanı Serkan Sonradanbulan ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapan Kapadokya'da mübadele dönemine dair akademik bir çalışma yürütmek üzere Nevşehir'e gelen eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Kılıç, Kapadokya'nın bu güzel değerlerinin özellikle akademik açıdan tam manasıyla ortaya çıkarılarak kayıt alınmasının önemli olduğunu söyledi. Rektör Kılıç, bu amaç doğrultusunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak gerek üniversite bünyesinde kurulan Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) aracılığı ile gerekse üniversitede görev yapan akademik personelin bu anlamda güzel çalışmalarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Selma Aliye Kavaf ziyarette, mübadele dönemine dair akademik çalışmada bulunduğu ve bu kapsamda saha çalışmasının bir bölümünü yürütmek üzere Kapadokya bölgesinde yaşamlarını devam ettiren mübadiller ile görüşmek üzere Nevşehir'e geldiğini söyledi. Kavaf ayrıca kendisinin de 3. kuşaktan mübadil olduğunu belirterek Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin ortaya koyduğu güzel ve başarılı çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.

KARUMDER Başkanı Serkan Sonradanbulan ise dernek ve dernek tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'a bilgi verdi.

Ziyarette ayrıca, bölgede mübadele ile balkan kültürü üzerine yapılabilecek ortak çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selma Aliye Kavaf'tan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement