Serbest Güreş A Milli Takımı Kota İçin Kampa Girdi - Son Dakika
Güncel

Serbest Güreş A Milli Takımı Kota İçin Kampa Girdi

Serbest Güreş A Milli Takımı Kota İçin Kampa Girdi

hazırlıklarını antrenörler Abdullah Çakmar, Yüksel Şanlı, Remzi Musaoğlu ve teknik direktör İbrahim Akgün yönetiminde sürdüren Serbest Stil Erkek Güreş A Milli Takımı'nda tek hedef, 2016 Rio Olimpiyatlarında tüm sıkletlerde t kota almak.

29.03.2016 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

hazırlıklarını antrenörler Abdullah Çakmar, Yüksel Şanlı, Remzi Musaoğlu ve teknik direktör İbrahim Akgün yönetiminde sürdüren Serbest Stil Erkek Güreş A Milli Takımı'nda tek hedef, 2016 Rio Olimpiyatlarında tüm sıkletlerde t kota almak.

Ankara Elmadağ Güreş Eğitim Merkezi'nde dün başlayan kampta 8 sporcu bulunuyor. Güreş serbest stilde iki kotası olan Türkiye'nin kalan 4 sıklette kota alması için önünde üç turnuva var. İlk turnuva Sırbistan, ikincisi Moğolistan, son turnuva ise İstanbul'da yapılacak.

Serbest A Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Akgün, iki kotayı Dünya Şampiyonasında aldıklarını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"15, 16 ve 17 Nisan tarihlerinde Sırbistan'da ilk kalifikasyon turnuvamız var. Buraya 4 sıklette katılacağız. Süleyman Atlı, Mustafa Kaya, İbrahim Bölükbaşı ve Soner Demirtaş ile ilk turnuvada kotayı almak istiyoruz. Burada alınacak kotaya göre, 22, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde de Moğolistan'da ikinci kota turnuvası olacak. Onun hazırlıkları da Kırgızistan'da yapılacak. Bu iki kalifikasyon turnuvası neticelerine göre son turnuva ise İstanbul'da yapılacak ve inşallah İstanbul'a kalmayız. Amacımız 6 sıklette olimpiyata katılmak ve madalya almak" diye konuştu.

Taha Akgül'ün sakatlığıyla ilgili de Akgün, "Tedavisine devam ediyor. Doktor nezaretinde çok hafif olsa da çalışıyor. Taha'nın iyileşmesi ay sonunu umarım bulmaz ve Mayıs ayında düzelir. Bundan sonra yapacağımız kamplara da iştirak eder" dedi.

KAYA: "SANİYELERLE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU KAÇIRDIM"

65 kiloda mücadele eden Mustafa Kaya, güçlü bir Avrupa şampiyonası geçirdiklerini belirterek, "Olimpiyat sıkleti olduğu için güreşçiler birbirlerini tanımak için daha çok yoğunlaştılar. İyi maçlar yaptım. Finalde şansız bir şekilde kaybettim. Son saniyelerin kurbanı olduk diyebilirim. Önümüzde kalifikasyon sürecimiz var. Moral bozukluğunu üzerimizden atarak, çok iyi çalışarak gitmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. İlk Rio vizesi turnuvası Sırbistan'da yapılacak, ona hazırlanıyoruz. Hedefimiz kotayı alıp olimpiyata gitmek" diye konuştu.

"Türk güreşinde 65 kiloda düşüş yaşanıyor mu" sorusuna Kaya, "Düşüş demeyelim ama birçok ülkede farklı ülke sporcuları güreşme fırsatı buluyor. Bir turnuvada birçok Rus'la güreşmek zorunda kalabiliyorsunuz. Ülkeler aşırı derecede güçlü olabiliyor ama biz bunlara rağmen güreş yapıyoruz ve madalyalar alıyoruz. Sırbistan'da ilk ikiye giren sporcu kota alacak. Biz bunun bilincindeyiz ve buna göre çalışıyoruz. İnternetten bütün rakiplerimizi takip ediyoruz. İnanıyorum ki Avrupa Şampiyonasındaki gibi final yapacağız" yanıtını verdi.

DEMİRTAŞ: "MOTİVASYON OLARAK ÇOK ÜST DÜZEYDEYİM"

Soner Demirtaş, 74 kilonun zor bir sıklet olduğunu ifade ederek, "Rio Olimpiyatları için ilk vize turnuvası Sırbistan'da. Bugün kampımız başladı ve 15 gün sürecek. Hedefim Sırbistan'da vizeyi alıp, olimpiyatlara iyi bir şekilde hazırlanmak. İnşallah bir aksilik olmaz ve vizeyi alarak olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil ederim. Motivasyon olarak çok iyi bir seviyedeyim. Son Avrupa Şampiyonu olarak, inşallah ikinci ve üçüncü vizeye kalmaz ve ilk vize turnuvasında işi bitiririm" dedi.

TAHA'NIN ANTRENÖRÜ ÇAKMAR: "TAHA SIRADAN BİR SPORCU DEĞİL"

Avrupa Şampiyonası öncesi sakatlanan ve bu şampiyonada sakatlığı tekrarlayan 125 kiloda Taha Akgül'ün antrenörü Abdullah Çakmar, Taha'ın sakatlığı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Tedavisi şu an devam ediyor. Taha Avrupa Şampiyonası öncesinde talihsiz bir sakatlık geçirmişti. Şu anda durumu iyi. İki veya üç hafta içerisinde tam anlamıyla güreş antrenmanlarına başlayacak. Motivasyon açısından Avrupa şampiyonasında bir düşüş oldu ama bildiğiniz gibi Taha sıradan bir sporcu değil. Dört Avrupa ve iki Dünya şampiyonluğu yaşamış bir sporcu. Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Şu anda da tamamen olimpiyat motivasyonuna girdi Taha. Ancak, bazı şeyleri yaşaması gerekiyordu ve Taha bunu Avrupa Şampiyonasında yaşadı. Güreşe baktığımız zaman, herkes Taha ve Rıza diyor. Bu da, iki sporcuda baskı yaratıyor. Ancak, şu anda motivasyonu ve morali düzeldi ve olimpiyatta madalyamız gelecek" diye konuştu.

Milli takım kampında bulunan sporcular şunlar:

57 kilo:

Süleyman Atlı, Sezer Akgül

65 kilo:

Mustafa Kaya, Yakup Gör

74 Kilo:

Soner Demirtaş, Ender Çoşkun

97 Kilo:

Fatih Çakıroğlu ve İbrahim Bölükbaşı - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Serbest Güreş A Milli Takımı Kota İçin Kampa Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement