Şereflikoçhisar Ticaret Odası Üyeleri Bilgilendirildi - Son Dakika
Güncel

Şereflikoçhisar Ticaret Odası Üyeleri Bilgilendirildi

Şereflikoçhisar Ticaret Odası üyeleri, "Mesleki Yeterlilik Belgesi", "TOBB Nefes Kredisi" ve "KOSGEB" kredileri konularında bilgilendirildi.

13.12.2016 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şereflikoçhisar Ticaret Odası üyeleri, "Mesleki Yeterlilik Belgesi", "TOBB Nefes Kredisi" ve "KOSGEB" kredileri konularında bilgilendirildi.

Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin, yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren "Mesleki Yeterlilik Belgesi" alınmasının zorunlu hale geleceğini söyledi.

Tekin, şunları ifade etti:

"Belirlenen 48 meslek dalında çalışan kişiler faaliyetlerini yürütebilmek için bu belgeyi almak zorundalar. İlçemizde bu meslek dallarını yakından ilgilendiren 21 iş kolu bulunuyor. 10'ar kişilik gruplar halinde meslek dallarına göre Ankara'dan gelecek yetkililer tarafından bu kurslar açılacak. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar bu belgeyi almaya hak kazanacaklar."

Bu belge olmadan çalıştırılan kişiler için geriye dönük olarak aylık 500 lira para cezasının uygulanacağını belirten Tekin, önümüzdeki yıl nisan ayına kadar Şereflikoçhisar'da mesleki yeterlilik belgesi kurslarını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

6 milyon lira dağıtılacak

Tekin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gerçekleştirilecek "Nefes Kredisi" ile Şereflikoçhisar'da 6 milyon liralık kredi dağıtılacağını ifade etti.

Tekin, "TOBB nefes kredisi delege sayılarına eşit olarak bölünerek dağıtılacak, Şereflikoçhisar'da delege sayısı bir olduğu için bu oranda kredi dağıtımı gerçekleştirilecek. Oda üyelerimizin yararlanacağı kredi çalışmasında 50, 100 ve 150 bin lira olmak üzere kredi verme çalışmalarını yapacağız. İsteyen üyelerimiz 12 ay vadeli, yıllık yüzde 9.90 faiz oranlı, kefilsiz, ipoteksiz bu kredileri kullanabilecek." diye konuştu.

KOSGEB'in 750 milyon lira faizsiz kredi vereceğini dile getiren Tekin, 15 bin kişiye 36 ay vade ve 1 yıl ödemesiz olarak sunulacak bu krediden faydalanmak isteyen üyelerinin veri tabanına kayıt yaptırmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şereflikoçhisar Ticaret Odası Üyeleri Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement