Serinlemek İsteyen 19 Yaşındaki Genç Boğularak Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Yerel

Serinlemek İsteyen 19 Yaşındaki Genç Boğularak Hayatını Kaybetti

Serinlemek İsteyen 19 Yaşındaki Genç Boğularak Hayatını Kaybetti

Bingöl'ün Genç İlçesinde Serinlemek İçin Girdiği Murat Nehri'nde Kaybolan 19 Yaşındaki Yılmaz Arın'ın Cesedi Bir Gün Sonra Bulunabildi. İlk Önce Yakınları ve Çevredeki Köylülerin İlkel Yöntemlerle Sürdürdükleri Arama Çalışmalarından Sonuç Alınamayınca, İstenilen Elazığ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği'ne Bağlı Dalgıç Ekibi Cesedi Kısa Sürede Buldu.

23.06.2008 19:40

Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için girdiği Murat Nehri'nde kaybolan 19 yaşındaki Yılmaz Arın'ın cesedi bir gün sonra bulunabildi. İlk önce yakınları ve çevredeki köylülerin ilkel yöntemlerle sürdürdükleri arama çalışmalarından sonuç alınamayınca, istenilen Elazığ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği'ne bağlı dalgıç ekibi cesedi kısa sürede buldu.

İlçeye bağlı Gözeler köyünde oturan ve dedesini görmek için Dahal mezrasına giderken dün saat 14.00 sıralarında Murat Nehri'ne giren Murat Arın, bir süre sonra suda kayboldu. Çevrede bulunan köylülerin olayı görmesi üzerine durum ailesine haber verilirken, vatandaşların katılımı ile arama çalışmaları başlatıldı. Suya uzun sopalarla, ilkel botlarla giren köylülerin saatlerce süren aramalarından bir sonuç alınamadı.

Arama çalışmalarına katılanlar zaman zaman yorularak mola verdiler, yakılan ateşte ısınmaya çalıştılar. Yaklaşık 60 araçla kurtarma çalışmalarına katılanlara ilçeden getirtilen ekmek, domates, karpuz ve salatalık yedirildi.

Köylülerin arama çalışmalarından bir sonuç alınamaması üzerine olay yerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği'ne bağlı dalgıç ekibi istendi. Dalgıçların kısa süreli aramaları sonucunda gencin cesedi ilk girdiği yerden çıkartıldı. Olay yerine gelen Genç İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Ateş'in yaptığı incelemeler sonucunda ceset, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Aramaların başından sonuna kadar ağlamamak için direnen Yılmaz Arın'ın babası Saim Arın, "Bingöl'de iken ölüm haberini aldım ve derhal çıkıp geldim. Olayın nasıl geliştiğini bilmiyorum. Arama çalışmalarına katılan bütün vatandaşlara teşekkür ederim" dedi.

Yaklaşık 50 yıl önce amcasının da aynı yerde boğulduğu belirtilen Arın'ın kış kardeşi abisinin ardından sinir krizleri geçirdi.

(MAA-MET-Y) 23.06.2008 19:10 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serinlemek İsteyen 19 Yaşındaki Genç Boğularak Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement