Servete Dönüşen Kağıt Havlular - Son Dakika
Kültür Sanat

Servete Dönüşen Kağıt Havlular

Servete Dönüşen Kağıt Havlular

Amerikalı ressam Delmar'ın kağıt havlu yapraklarına yaptığı yağlı boya resimler 10 bin ABD Dolarını bulan fiyatlara satılıyor

13.09.2013 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgin Şaşmaz - Amerikalı ressam Ken Delmar'ın kağıt havlu yapraklarına yaptığı yağlı boya resimler 10 bin ABD Dolarını bulan fiyatlara satılıyor.

Connecticut eyaletinin Stamford kentinde yaşayan Delmar'ın New York'taki George Billis Galerisi'nde sergilenen eserleri farklı teknikleriyle dikkati çekiyor. Kullanılmış kağıt havluların renkleri daha canlı gösterdiğini fark eden 72 yaşındaki Delmar, tüm sanat hayatı boyunca yağlı boya resimleri için kullandığı tuvalden vazgeçerek, resim sanatına farklı bir teknik kazandırdı.

Delmar'ın; Angelina Jolie, Brad Pitt, Lucille Ball, Milla Jovovich ve Antonio Banderas gibi ünlülerin yanı sıra, tanınmış veya sıradan kişilerin yüzlerini konu alan yağlı boya çalışmaları 1500 ABD Dolarından başlayan fiyatlarla sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sanatçının en pahalı eseri ise 10 bin ABD Dolarına satılıyor.

Tuvale kıyasla çalışması çok daha zor olan kağıt havlu yapraklarını tercih eden sanatçı, eserlerini koruyabilmek ve ömürlerini uzatabilmek için de özel bir jel kullanıyor.

Delmar'ın sergisi 14 Eylül'de sona erecek. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Servete Dönüşen Kağıt Havlular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement