Şiddete Digital Kelepçeli Önlem - Son Dakika
Güncel

Şiddete Digital Kelepçeli Önlem

Şiddete Digital Kelepçeli Önlem

Ankara Barosu avukatlarından İbrahim Efendioğlu, 6 bin 284 sayılı yasanın eşitlik ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti.

02.04.2012 10:38  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-ankara Barosu avukatlarından İbrahim Efendioğlu, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair yeni çıkarılan 6 bin 284 sayılı yasanın Anayasanın eşitlik ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti. Avukat Efendioğlu, "Ailenin korunması ifadesi geçtiği halde yasanın sadece kadınları korumaya yönelik bir görünüm sergiliyor. Erkeklere şiddet kullanan kadın sayısını azımsamamak gerekir. Erkeklere şiddet kullanan kadınlara da digital kelepçe takılmalı" dedi.

Avukat Efendioğlu, 28 yıllık hukukçu olduğunu, Anayasa'nın 10'uncu maddesine göre dil, din, mezhep, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ve benzeri nedenlerle hiç bir ayırım gözetilmeden herkesin eşit haklara sahip olduğunun belirtildiğini hatırlattı. Efendioğlu, ailenin korunmasına yönelik olarak yürürlüğe giren yeni yasanın 2'nci maddesi 'ç' bendinde kadına yönelik şiddetin tanımının yapıldığını anlatırken, "Oysa bir başka bendinde de erkeğe yönelik şiddet tanımı yapılması gerekirdi. Zira erkeklere karşı şiddet kullanan kadınların sayısını da azımsamamak gerekir. Sevgili, kocalarına karşı psikolojik, ekonomik ve fiziki şiddet gösteteren kadınlar da yasanın amacına yönelik olarak uzaklaştırma cezası kapsamında aynı şekilde erkekleri korumak için dijital kelepçe takılmalıdır" dedi.

EŞLERİNİ AÇ BIRAKAN KADINLAR

Eş, sevgililerini döven, öldüren, hasta ve yatalalak olanları aç bırakan kadınların da Aileyi Koruma Kanunu kapsamında eşit olarak cezalandırılması gerektiğini anlatan Avukat İbrahim Efendioğlu, şiddet konusunda cinsiyet ayırımı yapılmasının hukuka uygun olmadığını söyledi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiddete Digital Kelepçeli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement