Şiddetli Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Şiddetli Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu

Şiddetli Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu

Antalya'nın Alanya ilçesi Avsallar beldesinde şiddetli yağış ve fırtına su baskınlarına neden oldu.

25.01.2012 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesi Avsallar beldesinde şiddetli yağış ve fırtına su baskınlarına neden oldu.

Tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan DSİ'ye ait su kanalı taştı. Taşkının, bazı bölgelerde meydana gelen heyelan nedeniyle kanalın toprakla dolmasından kaynaklandığı belirtilirken, kanaldan taşan su, Postane Caddesi'nde su baskınlarına neden oldu. Yol su altında kalırken, trafik tıkandı.

Karamustafalar deresinde meydana gelen taşkın sonucu tarım alanları ve sera su altında kaldı. Bu arada heyelanın olduğu bölgede GSM şirketlerine ait baz istasyonunun bulunduğu direğin bir ayağı ortaya çıktı.Devrilme tehlikesi olan direğin çevresinde tedbir alındı. Elektrik ana hatlarının da geçtiği bölgede belediye herhangi bir sorun olmaması için gün boyu çalıştı.

Avsallar Belediyesi ekipleri taşkın alanında tüm ekipleriyle çalışma başlatırken vatandaşlar belediye ekiplerine yardımcı oldu. Heyelan nedeniyle kapanan DSİ kanalı belediye iş makineleri tarafından açıldı. DSİ kanalının başka bir bölümü de heyelan nedeniyle tıkandı. Taşkın sonucu binaların alt katlarını su bastı. Belediye ekipleri itfaiye yardımıyla gün boyu binaların alt katlarındaki suyu boşalttı. Avsallar'daki turistlerin ilgi gösterdiği safari sahası da sular altında kaldı.

Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü,

"Biz yazın direnj hatlarını yapmasaydık bölgemiz daha da büyük bir sel felaketi yaşayabilirdi" dedi. Başkan Görgülü, olayın meydana geldiği saatten itibaren tüm ekipleri seferber ettiklerini belirterek, bölgelerde yapılan çalışmaları bizzat denetlediğini vurguladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiddetli Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement