SİDEMİR İşcilerinden Maaş Protestosu - Son Dakika
Yerel

SİDEMİR İşcilerinden Maaş Protestosu

SİDEMİR İşcilerinden Maaş Protestosu

SİDEMİR işçiler 4 aydır maaşlarını alamadıkları ve 12 arkadaşının işten çıkarılması nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.

04.06.2013 16:53  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Demir Çelik İşletmeleri (SİDEMİR) işçiler 4 aydır maaşlarını alamadıkları ve 12 arkadaşının işten çıkarılması nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde çalışan işçiler 4 aydır maaş alamadıkları ve 12 arkadaşının işten çıkarılması nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı. Kent meydanında toplanan yaklaşık 450 işçi 12 arkadaşının işe geri alanına kadar maaşlarına ödenene kadar iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti.

Kayyuma devredilen fabrikanın sahibi Erol Evcil'e haklarını helal etmediklerini söyleyen işçiler adına konuşan Mustafa Erturhan "Bizler SİDEMİR emekçileri olarak mağduriyetimizin giderilmesi hususunda, başta üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikası olmak üzere sivil toplum örgütleri, kayyum heyeti, siyasi partiler ve Sivas kamuoyundan bir destek görmemekteyiz. Bizim derdimiz sadece ekmeğimiz biz çoluğumuza çocuğumuza ekmek götüremiyoruz. 2004'den bu yana düzenli bir şekilde maaş alamadık. Biz buradan tüm yetkililere sesleniyoruz artık bizim sesimizi duysunlar. Şirket yetkilileri bize baskı yapıyorlar. Biz olmasak da diğer illerden işçi getireceklerini söylüyorlar. Sivas buna izin vermesin. Biz hakkımızı alana kadar işbaşı yapmayacağız. Çıkanlar işe yeniden alınmadığı sürece kesinlikle işbaşı yapılmayacak. Bunu tüm Sivas, tüm Türkiye duysun" dedi.

İşçiler açıklamanın ardından Kongre Müzesi bahçesine geçerek halay çekerek eylemini sürdürdü. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel SİDEMİR İşcilerinden Maaş Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement