Şiirlerle Göğüs Kanseri Mücalesi - Son Dakika
Güncel

Şiirlerle Göğüs Kanseri Mücalesi

Şiirlerle Göğüs Kanseri Mücalesi

Sanatsal faaliyetler yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Gönül Vakfı, kanserle mücadele için kaleme aldığı şiir kitabını tanıttı.

13.11.2011 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatsal faaliyetler yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Gönül Vakfı, kanserle mücadele için kaleme aldığı şiir kitabını tanıttı. Dordrecht Merkez Kütüphanesinde gerçekleşen tanıtım toplantısında, ilk kitap 150 Euro karşılığında satıldı.

HOLLANDA'da sanatsal faaliyetler yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Gönül Vakfı (Stichtin Wezenlijk), göğüs kanserine karşı mücadeleye maddi destek sağlayabilmek için başlattığı 'Şiir Projesi'ni tamamladı. 'Passievrouwen' (Tutku Kadınları) adı altında kaleme alınan 90 sayfalık şiir kitabının tanıtımı Dordrecht Merkez Kütüphanesinde gerçekleşti. Tanıtım toplantısında ilk kitap, açık artırma yapılarak 150 Euro karşılığında alıcı buldu.

90 SAYFALIK ŞİİR KİTABI

Dordrecht kentinde sağlıktan sorumlu il genel meclis üyesi Harry Wagemakers, Gönül Vakfı yöneticileri ve vatandaşların katıldığı toplantı, göğüs kanseri konusunda hazırlanan sine vizyon gösterisiyle başladı. Toplantıda, katılımcıların kendi yazdıkları şiirleri okurken göz yaşı dökmeleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Gecenin sonuna doğru Hülya Çelik ve Angelique Kersten'nin şiirleri, Demet Adıgüzel ve Pamela Bakhuizen'in fotoğraflarıyla süslenen 90 sayfalık şiir kitabı açık artırmayla satıldı.

Açık artırmayı yapan sağlıktan sorumlu il genel meclis üyesi Harry Wagemakers, gecede yaptığı konuşmasında 'Dört kadının eseri olan bu şiir kitabının manevi değeri çok büyük. Onlar, bu şiir kitabında kadının tutkusunu dile getirip, göğüs kanserine dikkat çekmeye çalıştılar ve de başarılı oldular' diyerek kanser konusunda verilen mücadelede emeği geçen herkese teşekkür etti.

2500 EURO TOPLANDI

Kansere karşı verilen mücadeleye maddi destek sağlamak için bugüne kadar yapılan etkinliklerde toplam 2 bin 500 Euro gelir elde edildiğini açıklayan Gönül Vakfı Kurucusu ve Başkanı yazar Hülya Çelik, 'Bu akşam burada yapılan satışlar ve vakfımıza yapılan maddi bağışlarla birlikte kanser mücadelesi için toplan 2 bin 500 Euro toplanmıştır. Bu para, kanserle mücadele veren Pink Ribbon Vakfı'na aktarılıp, kanserle mücadeleye maddi destek sağlanacaktır.Dünyada her 8 kadından birinin göğüs kanseri olduğu unutulmamalıdır' dedi.

Kanserle mücadele için kaleme alınan şiir kitabın 15 Euro karşılığında satışa sunulduğunu sözlerine ekleyen Çelik, 'Kanserle mücadele konusunda daha duyarlı olalım' diyerek vatandaşlara kansere karşı mücadele için maddi destek çağrısı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiirlerle Göğüs Kanseri Mücalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement