Siirt Fıstığı Hastalıkları ile İlgili İnceleme Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Siirt Fıstığı Hastalıkları ile İlgili İnceleme Yapıldı

Siirt Fıstığı Hastalıkları ile İlgili İnceleme Yapıldı

Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü Bitki Hastalıkları ve Zararlıları Şube personeli, Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mühendisleri ile birlikte Siirt’te fıstık bahçelerinde araştırma ve incelemeler yaptı.

21.03.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü Bitki Hastalıkları ve Zararlıları Şube personeli, Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mühendisleri ile birlikte Siirt'te fıstık bahçelerinde araştırma ve incelemeler yaptı.

Teknik ekip, Siirt ekonomisine öneme bir katkı olan Siirt Fıstığı'nın hastalık ve zararlıların vermiş olduğu ürün kaybını minimuma indirmek amacıyla fıstık bahçesinde inceleme yaptı. Konu ile ilgili bilgi veren Bitki Hastalıkları Uzmanı Şahimerdan Türkölmez, "Yapılan incelemelerde üreticilerin zararlı ile ilgili yeterli bilgiye sahip olduğu, ancak mücadelesi konusunda ruhsatlı ilaç bulunmadığı için çaresiz kaldıkları gözlemlenmiştir. Üreticilerden Antepfıstığı dal güvesinin mücadelesine yönelik yoğun bir şekilde feromon tuzak taleplerinin olduğu, mevcut feromon tuzakların bakanlığımızca sadece monitör amaçlı kullanıldığı üreticilere anlatılmıştır. Söz konusu zararlıya karşı acilen kullanılabilecek geçici tavsiyeli bitki koruma ürününün tespiti için gerekli çalışmalar başlatılmış olup bakanlığımızın geçici tavsiyeli bitki koruma ürününün belirlenmesi halinde üreticilere konuyla ilgili bilgi verilecektir" dedi.

Ayrıca, söz konusu hastalık etmeninin mücadelesi ile ilgili Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü ve Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlükleri tarafından ortak bir projenin yürütülmekte olduğu, proje çalışmaları neticesinde üreticilere bu hastalığa karşı net öneriler sunulacağı ifade edildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Fıstığı Hastalıkları ile İlgili İnceleme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement