Siirt'te Yoğurt Festivali - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Yoğurt Festivali

Siirt\'te Yoğurt Festivali

Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesinde düzenlenen "Zokayd Yoğurt Festivali" ikinci gününde yapılan etkinliklerle sona erdi.

27.05.2013 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesinde düzenlenen "Zokayd Yoğurt Festivali" ikinci gününde yapılan etkinliklerle sona erdi.

Kayabağlar Beldesi'nde düzenlenen "Zokayd Yoğurt Festivali" ikinci gününde yapılan etkinliklere Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti Kurtalan İlçe Başkanı Zakir Tuna, belde belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dengbej Nurettin Asma'nın dengbej dinletisiyle başlayan etkinlik yumurta tokuşturma yarışması ile devam etti.

En güzel inek yarışmasında Sibip Pektaş'a ait inek en güzel inek seçilirken, en güzel buzağı yarışmasında 8 buzağı arasından seçilen Bedrettin Özlük'e ait Metalik isimli buzağı yarışmanın birincisi oldu.

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat yaptığı konuşmada Hayvancılığın gelişimi açısından bu festivalin önemli olduğunu vurgulayarak "Zokayd Yoğurt Festivali"nin gelenekselleştirilmesi gerektiğini söyledi.

En güzel yoğurt yarışmasında ise Davut Pektaş birinci olurken Yılmaz Seven ikinci, Besi Pektaş üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere çeyrek altın hediye edildi.

Siirt Milletvekili Afif Demirkıran vatandaşlarla birlikte halay çekti.

"Zokayd Yoğurt Festivali" sanatçı Bedrettin Çoşkun'un verdiği konser ile sona erdi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Yoğurt Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement