Şike Davasında Tahliye - Son Dakika
Güncel

Şike Davasında Tahliye

-şike davasında Abdullah Başak, Talat Emre Koçak, Selim Kımıl, Abdullah Eker, Hakan Karaahmet ve Abdullah Karakuz tahliye edildi.

30.03.2012 22:53

-şike davasında Abdullah Başak, Talat Emre Koçak, Selim Kımıl, Abdullah Eker, Hakan Karaahmet ve Abdullah Karakuz tahliye edildi. Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların tahliye talebi "mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi, tanıkların henüz dinlenmemiş olması, delillerin tam toplanmamış olması ve delilleri karartma ihtimalinin bulunması" gerekçe gösterilerek reddedildi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve TFF Eski Başkanı Mahmut Özgener ve Gizli Tanık Taraftar'ın bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 12. duruşmasında mahkeme 6 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

6 TAHLİYE

Mahkeme heyeti yaklaşık 4 saat aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, tutuklu sanıklar Abdullah Başak, Talat Emre Koçak, Selim Kımıl, Abdullah Eker, Hakan Karaahmet ve Abdullah Karakuz'un üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ve tutuklu kaldıkları süreyi gözönüne alarak tahliyesine karar verdi. Böylece 93 sanıklı davada, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de bulunduğu 10 tutuklu sanık kalmış oldu.

AZİZ YILDIRIM'A TAHLİYE YOK

Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanığın ise tahliye talepleri reddedildi. Mahkeme, ret gerekçelerini ise "sanıkların üzerlerine atılı suçun alt ve üst sınırları, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi, tanıkların henüz dinlenmemiş olması, delillerin tam toplanmamış olması ve delilleri karartma ihtimalinin bulunması" olarak sıraladı.

TFF, BUCASPOR VE ALTAYSPOR'UN MÜDAHİLLİK TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme davaya müdahillik talebinde bulunan TFF, Bucaspor ve Altayspor'un bu talebini suçtan doğrudan zarar gördükleri gerekçesiyle kabul etti. Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu ile Trabzonspor taraftarı Cumhuriyet Savcısı'nın müdahillik taleplerini ise suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti.

GİZLİ TANIK TARAFTAR

Mahkeme, iddianamede beyanları yer alan "Taraftar" kod isimli gizli tanığın, mahkeme tarafından 3 Mayıs tarihinde görülecek celsede dinlenmesine hükmetti.

DEMİRÖREN, ÖZGENER VE AVCI TANIK OLARAK DİNLENECEK

Mahkeme heyeti ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TFF eski yöneticileri Levent Kızıl, Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı, futbolcu Can Arat ve eski futbolcu Cihan Haspolatlı'nın da aralarında bulunduğu 21 kişinin bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesini karara bağladı. Mahkeme heyeti duruşmayı 30 Nisan tarihine erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şike Davasında Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement