Silifke ile Fushe Arasında Kardeş Şehir Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Silifke ile Fushe Arasında Kardeş Şehir Anlaşması

Silifke ile Fushe Arasında Kardeş Şehir Anlaşması

Mersin'in Silifke Belediyesi ile Kosova Cumhuriyeti'nden Fushe Belediyesi 'kardeş şehir' oldu.

05.07.2011 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke Belediyesi ile Kosova Cumhuriyeti'nden Fushe Belediyesi 'kardeş şehir' oldu. Kardeşlik anlaşması Silifke Belediye Başkanı MHP'li Bayram Ali Öngel ile Fushe Belediye Başkanı Burim Berisa arasında imzalandı. İmza töreninin ardından ise Atatürk Anıtı'ndaki 'Kardeşlik Levhası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Göksu Otel'de düzenlenen törende konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, geçen yılki Uluslararası Kültür Haftası etkinliklerine katılmak üzere Kosova'dan halk oyunları grubu ile birlikte Fushe Belediye Başkanı Burim Berisa'nın da geldiğini, Silifke'yi gezip bilgi sahibi olduğunu söyledi. Berisa'nın da kendilerini ülkelerine davet ettiğini belirten Öngel, "Biz de Kosova'nın en önemli şehirlerini gezdik. Orada Fushe ile Silifke şehrinin kardeş şehir olmasına karar vererek, ön protokol imzaladık. Bu iki şehir arasında birbirimize yardımcı olmak, alt yapı ve belediye konusunda birbirimize yardımcı olmak, alt yapı ve belediyecilik konusunda birbirimize bilgilendirmek, her iki şehrin kurumları arasında ilişkileri güçlendirmek amacıyla bir metin hazırladık. Bu anlaşma Silifke'nin üçüncü anlaşması olacak. İlkini Almanya'nın Hasloch şehri ile 1999 yılında, ikincisini 2005 yılında Ukrayna'nın Yevpatoria şehriyle imzalamıştık. Şimdi üçüncü kardeş şehrimiz oldu" dedi.

Başkan Öngel, imzalanan 'kardeş şehir' anlaşması kapsamında neler yapılacağını şöyle anlattı:

"Silifke ve Fushe halkı arasında dostluk ilişkilerini geliştirmek için karşılıklı ziyaretler, yerel yönetimin geliştirilmesi için işbirliği yapmak, her iki şehir arasında eğitim, spor ve turizm ile ilgili kurumlar arasında işbirliği yaparak kardeş okul projelerini hayata geçirmek, kültürel konularda işbirliği yaparak iki şehir halkının kültür alışverişini sağlamak, her iki şehirde yapılan kültürel faaliyetlere karşılıklı olarak katılmak. "

Fushe Belediye Başkanı Burim Berisa ise tarihi bakımdan Türkiye ile ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirterek, "Türkiye savaş zamanları bize çok yardım etti. Bizim ülkemizden giden mültecileri kabul etti. Siyasi olarak bağımsızlığımızı tanıyan ilk ülkelerden birisidir. Türkiye ile Kosova arasındaki kardeşlik ilişkileri devam edecektir. Biz bunu bırakmayacağız. Bu vesile ile yeniden Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmza törenine Kosova Cumhurbaşkanlığı Eski Özel Kalem Müdürü Muzaffer Cinoli, Belediye Meclis Başkanı Yakup Tırvana, Belediye Kültür Müdürü Nuriye Avdiu, Türk Folklor Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Ukrayna- Kırım Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı İzmet Zaatov, Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Lutfi Uğur, Silifke Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, belediye meclis üyeleri ve diğer ilgililer katıldı. - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silifke ile Fushe Arasında Kardeş Şehir Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement