Sinan Ateş davasına bakan savcı değişti mi? Cumhuriyet Başsavcılığından tartışma yaratan iddiaya yanıt - Son Dakika
Güncel

Sinan Ateş davasına bakan savcı değişti mi? Cumhuriyet Başsavcılığından tartışma yaratan iddiaya yanıt

Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının değiştirildiği iddiası kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada bazı yayın organları ve sosyal medyada yer alan iddiayı yalanlayarak "Mevcut Cumhuriyet Savcısına ilaveten bir savcı daha görevlendirilerek iki savcının soruşturmayı yürütmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

19.01.2023 11:17  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'nın göbeğinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybederken yaşanan olay Türkiye gündeminden bir saniye olsun düşmüyor.

SAVCININ DEĞİŞTİRİLDİĞİ İDDİASINA YANIT GELDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ülkü Ocakları'nın sessiz kalmakla suçlandığı cinayetle ilgili ortaya atılan bir iddia ise kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Ateş cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmanın savcısının değiştirildiğine dair iddialar yer alırken, söz konusu haberlere yanıt bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi.

"SORUŞTURMAYI İKİ SAVCININ YÜRÜTMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR"

Yapılan yazılı açıklamada, "Anılan soruşturmada Cumhuriyet savcısının değiştirildiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi olayın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısına ilaveten bir Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcısının soruşturmayı birlikte yürütmesine karar verilmekle, olayın ardından mevcutlu olarak soruşturma evrakının getirildiği tarihte nöbetçi olan başsavcı vekilinin kontrolünde devam etmekte iken iş bölümü çerçevesinde soruşturma tevzi edilerek suç vasfına göre ve çalışma yönergesi uyarınca ilgili başsavcı vekilince koordine edilmektedir. Halihazırda soruşturma kapsamında 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve soruşturma titizlikle yürütülmektedir" ifadeleri yer aldı.

TUTUKLU SAYISI 13 OLDU

Sinan Ateş'in geçen 30 Aralık Cuma günü Ankara'nın en merkezi yerlerinden Çukurambar'da silahla vurularak öldürülmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya ile MHP İl Yönetimi listesinden çıkarılan Ufuk Köktürk'ün de bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı.

Sinan Ateş davasına bakan savcı değişti mi? Cumhuriyet Başsavcılığından tartışma yaratan iddiaya yanıt

Son Dakika Güncel Sinan Ateş davasına bakan savcı değişti mi? Cumhuriyet Başsavcılığından tartışma yaratan iddiaya yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement