Sincik İlçesinde Minibüsçüler Eylem Yaptı - Son Dakika
3.Sayfa

Sincik İlçesinde Minibüsçüler Eylem Yaptı

Sincik ilçesinde minibüsçüler eylem yaptı İkinci minibüs hattına tepki gösteren minibüsçüler yolu trafiğe kapattıADIYAMAN - Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, Sincik-Malatya arasında yolcu taşımacılığı yapacak ikinci bir kooperatifin kurulmasını yolu...

16.09.2017 16:11

Sincik ilçesinde minibüsçüler eylem yaptı

İkinci minibüs hattına tepki gösteren minibüsçüler yolu trafiğe kapattı

ADIYAMAN - Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, Sincik- Malatya arasında yolcu taşımacılığı yapacak ikinci bir kooperatifin kurulmasını yolu trafiğe kapatarak protesto etti.

Sincik Malatya arası yolcu taşımacılığı yapan 80 Nolu Kooperatif üyeleri Sincik Boğazını trafiğe kapattı. Kooperatif üyeleri 17 yıldan beri sincik Malatya arası yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirterek yeni kurulan ikinci kooperatife tepki göstermek için eylem yaptı.

Cendere köprüsü üstünde araçlarıyla toplanan sürücüler Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut'a teslim etmek istedi. Sincik ilçe girişinde polis ve jandarma tarafından durdurularak merkeze girmelerine engel olundu. Merkeze girişleri engellenen minibüsçüler bunun üzerine Malatya karayolunda araçları durdurarak yolu trafiğe kapattı.

Yolda bir süre oturma eylemi yapan grubu, emniyet ve jandarma ekipleri ikna etmeye çalıştı. Polise direnen gruptaki bazı kişiler, gözaltına alındı.

Olay yerine gelen Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, grupla görüşerek, hak arama yolunun mahkemeler olduğunu ve eylemcilerin dağılması gerektiğini söyledi.

Yeni kurulan kooperatifin mahkeme kararı ile kurulduğunu, kendilerinin bir dahili olmadığını belirten Başkan Korkut, yapılan eyleme son verilmesini istedi.

Sincik Boğazını yaklaşık 1 saat trafiğe kapatan Kooperatif üyeleri eylemlerine son verdi. Eylemle ilgili Adıyaman'dan ilçeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Grup adına açıklama yapan minibüs sürücüsü Abuzer Kaplan, çalıştıkları kooperatifin 2001 yılında kurulduğunu ve 52 ailenin ekmek kapısı olduğunu belirterek, ikinci bir kooperatifin zarardan başka bir getirisinin olamayacağını kaydetti .

Kaplan, "İlçede ikinci bir kooperatifin kurulmasını istemiyoruz. Belediye tarafından yapılması gereken işler bir tarafa bırakılarak emekçi esnafla uğraşmaktadır. Karşımıza çıkarmak istediği kişiler bizim akrabalarımız kardeşlerimizdir. Karşımıza ikinci bir kooperatifin çıkartılması için vatandaşı kooperatif kurmaya teşvik ederek kardeşliğimize zarar verilmesine de asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından minibüsçüler, araçlarını çekmesiyle yaklaşık 3 saat kapanan yol yeniden trafiğe açıldı.

Sincik İlçesinde Minibüsçüler Eylem Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Sincik İlçesinde Minibüsçüler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement