"Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filminin İtalya gösterimi yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filminin İtalya gösterimi yapıldı

"Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filminin İtalya gösterimi yapıldı

İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ali İlhan'ın ilk uzun metraj çalışması "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filminin İtalya gösterimi yapıldı.

28.10.2013 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ali İlhan'ın ilk uzun metraj çalışması "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filminin İtalya gösterimi yapıldı.

Roma'daki Centrale Tiyatrosu'nda kalabalık bir davetli grubunun katılımıyla 2011 yılında Türkiye'de gösterime giren Türk-İtalyan ortak yapımı "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filmi ilk kez İtalyan izleyiciyle buluştu.

Gecede en büyük ilgiyi filmin İtalyan yıldızı Claudia Cardinale ve yönetmen Ali İlhan gördü.

Film gösteriminden önce basın mensuplarına konuşan ünlü oyuncu Cardinale, "Sinyora Enrica ile İtalyan olmak" filminin senaryosunu ilk kez okuduğunda çok hoşuna gittiğini belirterek, "Ali ile buluştuk ve hemen 'evet' dedim. Aynı zamanda Fellini'den ilham aldığı için de çok hoşuma gitti. Fellini'yle 8,5 filmini yapmıştım. Senaryo çok eğlenceliydi" dedi.

Yönetmen İlhan ile çalışmanın nasıl olduğu sorulan ünlü İtalyan yıldız, "Çok güzeldi. Filmi çekerken çok iyi anlaştık. Rimini'de ve İstanbul'da çekim yaptık. İstanbul'da harika bir evde filmi çektik. Her şey harikaydı" diye konuştu.

- İlhan: "Harika bir geceydi" -

Gelecekteki projeleri sorulan Claudia Cardinale, bugüne kadar 137 film çektiğini anımsatarak, "Halen yapılacak çok film var. Biri de Ali İlhan ile" derken, röportaja sonradan dahil olan yönetmen İlhan, çalıştığı yeni senaroyu Cardinale'ye gönderdiğini ve kendisinin de bunu beğendiğini anlattı. Genç yönetmen, "Claudia olmadan hiçbir şey yapmam" dedi.

Yönetmen İlhan geceye ilişkin olarak ise katılımın bu denli yoğun olmasını beklemediğini dile getirdi ve "Muhteşem geçti. Konuştuğum insanlar uzun zamandır Roma'da böyle bir gece görmediklerini söyledi. Bu gerçekten beni mutlu etti. Zaten katılım da bunu gösteriyordu. Gayet olumlu. İlk yarıdan sonra bile insanların tepkisi güzeldi. İkinci yarıdan sonra da olumlu tepkiler arttı" diye konuştu.

Ünlü İtalyan yönetmen Sergio Leone filmleri sayesinde Cardinale ile duygusal bir bağ kurduğunu aktaran İlhan, senaryoyu ilk yazdığında Cardinale'nin bunu çok beğendiğini ama bir şart ileri sürdüğünü anlattı. İlhan, şunları söyledi:

"Bu senaryoyu yazdığımda ilk aklıma gelen isim Claudia Cardinale'ydi. 'Sinyora Enrica'nın Claudia Cardinale olması lazım' demiştim. Senaryoyu yolladık. Kendisi çok beğendi ama tek bir şartı vardı. Filmin yönetmenini görmek istiyordu. Yapımcılarım Can Arca ve Elvan Albayrak beni Paris'e götürdüler. Yarım saatlik bir görüşmeden sonra yanındaki menajerine dönüp 'Kontratı yollayabilirsin artık, imzalayabiliriz' dedi. Güzel bir buluşmaydı benim için."

- "Bir sonraki filmim muhtemelen Paris'te ya da New York'ta" -

Federico Fellini ve Sergio Leone'nin ülkesinde yaşayıp, film yapıyor olmanın kendisini ürkütmediğini ifade eden İlhan, "Onlar benim ilham perilerim. Onlar da bir yerlerden başladılar. Onlar da gençken bir şeyler yapmak istiyorlardı. Ben de onların başladığı yerdeyim" şeklinde konuştu.

Ali İlhan, yeni filmine ilişkin de, bir senelik çalışmanın ardından Francesco Colombo ile "Bana tekrar Moon River'ı Çal" isimli senaryoyu bitirdikleri bilgisini vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senaryoyu bir ay kadar önce Cardinale'ye yolladık. Kendisi onay verdi. Şimdi Kevin Kline'dan onay bekliyoruz. Ondan sonra yolumuz açık. Bundan sonraki filmim muhtemelen ya Paris'te ya da New York'ta geçecek. Şu anki bağlantıda olduğumuz yapımcılar filmi New York'ta İngilizce çekmek istiyorlar. Kevin Kline ile tam olarak anlaşırsak ben de İngilizce çekmek isterim. Çünkü İngilizce enternasyonal bir dil ve filmim her yere ulaşabilir. Yakın zamanda netleşecek her şey ama şu an için her şey çok güzel gidiyor."

- Büyükelçi Akil: "Türk-İtalyan ilişkileri bakımından gayet sempatik bir film" -

Geceye eşi İnci Akil ile birlikte katılan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil de, filmi çok beğendiğini belirterek, "Bu filmin Türkiye'de de çok beğenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok sürükleyici bir film, oyuncular gayet iyi. Ümit ediyorum ikinci kez vizyona girer, çünkü yazık olur Türk seyircisinin bu filmi görmemesi" dedi.

Film için "Türk-İtalyan ilişkileri bakımından gayet sempatik bir film" diyen Akil, bir Türk öğrencinin İtalya'ya geldiğinde neler çektiğini göstermesi açısından ilginç bir film olduğunu ve Türkiye'nin sempatik yüzünü gösterdiğini ifade etti.

Claudia Cardinale gibi uluslararası bir oyuncunun genç bir Türk yönetmenle çalışmış olmasının gurur verici bir şey olduğunu söyleyen Büyükelçi Akil, şunları kaydetti:

"Ali İlhan'ı da özellikle tebrik etmek istiyorum. Birincisi böyle küresel düzeyde tanınan bir starla işbirliği yapmak kolay bir şey değil ve burada şunu gördüm ki Claudia Cardinale, Ali İlhan'dan çok sitayişle bahsetti bu akşam. Aralarında böyle bir dostluk oluşması çok sevindirici. Bu da inşallah Ali İlhan Bey'in ileride çok daha iyi filmler yapacağının bir göstergesi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak' filminin İtalya gösterimi yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement