Şişli Belediyesi Sanat Galerisi Contemporary İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Şişli Belediyesi Sanat Galerisi Contemporary İstanbul'da

Şişli Belediyesi Sanat Galerisi Contemporary İstanbul\'da

Bu yıl GÖRSAV ile birlikte Contemprorary İstanbul'da Hüsamettin Koçan, Devrim Erbil ve Erdinç Bakla'nın eserlerinden oluşan özel bir sergiyi sanatseverlerin beğenisine sundu.

20.09.2018 10:25  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli'nin İstanbul'un en önemli kültür merkezlerinden biri olduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, "Şişli Belediyesi olarak sanatın birleştirici gücüne inanıyor; kültür sanat faaliyetlerini herkes için erişilebilir kılmak için çalışıyoruz. Tiyatrodan müziğe, sinemadan resim ve heykele, sanatın farklı dallarını desteklemek için projeler geliştiriyoruz. Belediyemizin kültür sanat projeleri arasında GÖRSAV ile birlikte hayata geçirdiğimiz Şişli Belediyesi Sanat Galerisi de bulunuyor. Burada gerçekleştirdiğimiz başarılı sergilerin ardından Contemporary İstanbul'da sanatseverlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

'KÖRLER İÇİN RESİMLER' İLK KEZ İSTANBUL'DA

Stantta, Baksı Müzesi'nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın 'Körler İçin Resimler' isimli serisinden 2 eser ilk kez İstanbul'da sergileniyor. Eserlerinde görme ve dokunma duyularının ilişkisine odaklanan sanatçı, eserlerine getirdiği yeni bakış açısıyla resimlerin dokunarak da algılanabilmesini mümkün kılıyor. Çamur ve çeşitli malzemeler kullanarak müdahale ettiği tuvalin her iki yüzünü de iki ayrı sanat eserine dönüştürüyor.

BUBİ'NİN YENİ 'KAFES'İ İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Eserleri en çok satılan sanatçılar arasında yer alan Bubi, 'Kafes' serisinin yeni çalışmasını ilk kez Şişli Belediyesi ve GÖRSAV standında sanatseverlerle buluşturuyor. Fuarın en çok ilgi gören eserleri arasında yer alan çalışmada sanatçı ağırlıklı olarak altın varak kullanıyor. Boyanmış bez rulo ve kordonları, yatay ve dikey kafes biçimleri, örgüsel bir kompozisyon düzeni içinde bir araya getirdiği "Kafesler" serisi, geleneklerden Türk mimarisine, mahremiyetten baskıya uzanan geniş bir perspektif sunuyor.

DEVRİM ERBİL'İN KİŞİSEL KOLEKSİYONUNDAN ÜÇ ESER

Ressam Devrim Erbil, 'İstanbul' serisine ait üç tablosuyla Şişli Belediyesi ve GÖRSAV standına konuk oluyor. Sanatçının kişisel koleksiyonundan alınan eserler, İstanbul'a uzaktan bir bakış imkanı sağlıyor. Erbil, geleneksel Türk ve Doğu sanatları ile Batı resim geleneğini ustaca harmanladığı çalışmalarında şehre dair özgün çizgiler sunuyor.

ERDİNÇ BAKLA'NIN ANADOLU TANRI VE TANRIÇALARI CONTEMPORARY'DE

Seçkide seramik sanatçısı ve heykeltıraş Erdinç Bakla'nın da 'Anadolu Tanrı ve Tanrıçaları' serisinden sekiz heykel yer alıyor. Sanatçı, Anadolu uygarlıkları eserlerini günümüz sanat anlayışı ile yeniden canlandırıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şişli Belediyesi Sanat Galerisi Contemporary İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement