Sivas İlave Revizyon Nazım İmar Planı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Sivas İlave Revizyon Nazım İmar Planı Çalışmaları

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır, "İmar planında yenilenme yapılırken, kentsel dönüşüm planları da dikkate alınmalıdır" dedi.

12.04.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır, "İmar planında yenilenme yapılırken, kentsel dönüşüm planları da dikkate alınmalıdır" dedi.

Kavdır, düzenlediği basın toplantısında, Sivas Belediyesi tarafından yürütülen Sivas İlave Revizyon Nazım İmar Planı çalışmalarını değerlendirdi. Kavdır, askı süresi 13 Nisan Cuma günü dolacak planla ilgili olarak çok sayıda itiraz dilekçesinin belediyeye verildiği haberini aldıklarını söyledi.

Yapılan itirazlar ve başvuruların şehrin geleceği açısından bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kavdır, şunları kaydetti:

"Ön yargılarımızı bir kenara bırakarak, plana yapılan her itirazı büyük bir dikkat ve özenle incelemeli, acele edilmemeli, gerekli düzeltmeleri yapmalıyız. Sivas belediye yönetimine ve başta Sivas Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp'e yakışanın da bu tavır olduğuna inanıyoruz. Meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve sendikalar başta olmak üzere yaşadığı Sivas'ı seven herkesi yenilenen imar planını incelemeye, görüşlerini yetkili makamlara yüksek sesle duyurmaya çağırıyoruz. İmar planında yenilenme yapılırken kentsel dönüşüm planları da dikkate alınmalıdır. Merkezi hükümetin bu işe yatıracağı 300 milyar dolarlık bütçeden de Sivas azami oranda faydalanmalıdır."

Kavdır, 30 yıl da bir yapılan şehir imar planlarının, kentlerin kaderini etkileyen, gelişimine yön veren olumlu ya da olumsuz anlamda şehrin geleceğini şekillendiren çok önemli düzenlemeler olduğunu ifade etti. Kavdır, Sivas'ta son yıllarda yaşanan ve herkesin hissettiği inşaat sayısındaki azalma ve kaliteli inşaat üretimindeki engellerin bu revizyonla ortadan kalkmasını ümit ettiklerini vurguladı.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas İlave Revizyon Nazım İmar Planı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement