Sivas'ta Buğday Hasadı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Sivas'ta Buğday Hasadı Başladı

Türkiye'de buğday üretiminde dördüncü sırada yer alan Sivas'ta, buğday hasadı başladı.

03.08.2016 19:46

Türkiye'de buğday üretiminde dördüncü sırada yer alan Sivas'ta, buğday hasadı başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından merkeze 5 kilometre mesafedeki İşhan köyünde "tarla günü" etkinliği düzenlendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, programda yaptığı konuşmada, bir yıllık emeğin karşılığının alındığı dönemde bulunduklarını söyledi.

Sivas'ın özellikle son yıllarda tarımsal üretim gücünü daha belirgin bir hale getirdiğini vurgulayan Yıldız, "Sivas tarımını daha ileriye taşımak, gerek iç pazar, gerekse dış pazar dikkate alınarak hangi ürün nerede, hangi kalitede, hangi standartlarda üretmemiz gerektiğinin planını yaparak ilimize uygun projeler üretmenin ve uygulamanın gayreti içerisinde olacağız. Üretici ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde sağlayarak üreticilerimizin refah seviyesini yükseltmek hepimizin ortak amacı olacaktır." diye konuştu.

İl ve ilçe müdürlüklerinin teknik elemanları tarafından üretim sezonu boyunca hububat ekili alanlarda hastalık ve zararlılar yönünden tüm alanların tarandığını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"İlimiz genelinde hasadın başlamasıyla birlikte biçerdöver kontrolü yapacak ekiplerimiz oluşturulmuş ve denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca hasat sonrası çiftçilerimizi bir sonraki sezona ekim hazırlığı yaparken anız yakmamaları konusunda uyarıyoruz. Çünkü anız yakarak toprağın yapısını bozmakla birlikte üzerindeki canlıları yok ettiklerini bilmeleri gerekir."

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ da Sivas'ta rakımın yüksekliğinden dolayı üreticilerin bu yılki hasatta büyük sıkıntı duyduğunu dile getirerek, "Bu sene Sivas'ın bazı yerlerinde dolu hasarı çok oldu. Hem kalitede, hem de rekoltede oldukça kayıp var." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sivas'ta Buğday Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement