"Siverek Eğitimde Buluşuyor" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"Siverek Eğitimde Buluşuyor" Kampanyası

"Siverek Eğitimde Buluşuyor" kampanyası kapsamında, eski 5 derslikli bir okul yıktırılarak yerine 24 derslik modern bir okul yapıldı.

27.07.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Siverek Eğitimde Buluşuyor" kampanyası kapsamında, eski 5 derslikli bir okul yıktırılarak yerine 24 derslik modern bir okul yapıldı.

Kampanya çerçevesinde, Hürriyet Caddesi'nde bulunan 5 derslikli eski yapılardan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu yaklaşık 5 ay önce yıktırıldı.

Söz konusu yere yaptırılan 24 derslikli modern okul, yeni eğitim döneminde faaliyetlerine tekrar başlayacak.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, ilçenin en önemli sorunlarından birisinin de eğitim olduğunu belirterek, Siverek'te her yıl 200 yeni dersliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sorunun giderilmesi için devlet ve vatandaşın işbirliğiyle "Siverek Eğitimde Buluşuyor" kampanyası başlattıklarını hatırlatan Kaymakam Hersanlıoğlu, kampanyada toplanan her kuruşu eğitime harcadıklarını ifade etti.

Hersanlıoğlu, derslik ihtiyacını gidermek amacıyla ilçe merkezinde ve köylerde bulunan eski okulları yıktırıp, yerine çok derslikli modern okullar yaptırdıklarını dile getirerek, vatandaşlardan kampanyaya destek vermeye devam etmelerini istedi.

Muhabir: Şükrü Dolaş/ Rauf Maltaş

Yayıncı: Sevil Çelik - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Siverek Eğitimde Buluşuyor' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement