Sivrihisar'daki Bakanlar Kurulu Toplantısının 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Sivrihisar'daki Bakanlar Kurulu Toplantısının 90. Yıl Dönümü

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının 90'ıncı yıl dönümü düzenlenen "Cumhuriyet Doğuyor" adlı etkinlikle kutlandı.

24.03.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının 90'ıncı yıl dönümü düzenlenen "Cumhuriyet Doğuyor" adlı etkinlikle kutlandı.

Atatürk'ün 24 Aralık 1922'de "Başkomutan" sıfatıyla Ankara dışında topladığı ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptığı Zaim Ağa Konağı'nda düzenlenen törene, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Sivrihisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Solak, Belediye Başkanı Fikret Arslan, Makedonya'nın Valandova kenti Belediye Başkanı Nikolce Carnolski ve vatandaşlar katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, 24 Mart'ın Sivrihisar için önemli bir gün olduğunu belirterek, Zaim Ağa Konağı'nın Atatürk ve silah arkadaşlarını ağırladığını ve konağın tarihi kararlara şahitlik ettiğini kaydetti.

Konağın Kurtuluş Savaşı sırasında ordu tarafından buluşma yeri olarak kullanıldığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

" Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa ve Fevzi Çakmak paşaların bu konakta misafir edilerek kurtuluş planlarının yapıldığı savaşın takip edildiği bilinmektedir. 24 Mart 1922, bizim için gurur duyulacak önemli bir gündür. Bu konakta Sayın Başbakanımızın, Bakanlar Kurulu toplantısı yapması için girişim ve uğraşlarımız devam etmektedir."

Arslan, Zaim Ağa Konağı'nda, Carnolski ile kardeş şehir protokolünü imzalayarak dostluk ve kardeşliği güçlendireceklerini de sözlerine ekledi.

Törende, Sivrihisar Kız Meslek Lisesi halk oyunları ekibi ve Sivrihisar Belediyesi Zeybek ekibi de birer gösteri sundu.

Öte yandan Arslan, Carnolski'ye Sivrihisar Evleri'nin maketini hediye etti.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivrihisar'daki Bakanlar Kurulu Toplantısının 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement