Soğuksu Milli Parkı'nda Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Soğuksu Milli Parkı'nda Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Soğuksu Milli Parkı\'nda Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi Soğuksu Milli Parkı'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce yoğun kış şartlarında aç kalan hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

15.01.2012 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi Soğuksu Milli Parkı'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce yoğun kış şartlarında aç kalan hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Ankara'da önceki gece başlayan yağış ile birlikte kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 25-30 santimi bulurken, yabani hayvanların aç kalmaması için Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanı Nurettin Taş ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 9'uncu Bölge Müdürü Zeki Şaltu'nun katılımı ile Soğuksu Milli Parkı Kuyubaşı Mevkii'nde doğaya yem takviyesi yapıldı. Yemleme sonrası açıklama yapan Milli Parklar 9'uncu Bölge Müdürü Zeki Şaltu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yoğun kış şartlarının yaşandığı durumlarda sayın bakanımızın talimatı ile yaban hayatının kış şartlarında aç kalmaması için onlara takviye anlamında bu tip faaliyetler yapıyoruz. Burada kuşlar, memeliler ve yırtıcılar için ot, buğday taneleri, kasap ve mezbahanelerden alınan sakatatlar var. Bunları, özellikle Soğuksu Milli Park içerisinde bulunan ayı, domuz, bunun yanında karaca, geyik, kuş türleü karaakbaba, doğan ve şahinin çok olduğu için mütemadiyen hem kuş türü, hem yırtıcı, hem de memelilere karla kaplı olan bu doğa şartlarında aç kalmaması için besin zincirine takviye amaçlı yılda iki üç defa yemleme yapıyoruz."

Daha sonra Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve törene katılanlar birlikte doğaya yem bıraktı. - Ankara/ Kızılcahamam

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soğuksu Milli Parkı'nda Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement