Sokak Yaşamından Çıkan Mutluluk - Son Dakika
Güncel

Sokak Yaşamından Çıkan Mutluluk

Sokak Yaşamından Çıkan Mutluluk

İzmir'de, kimseleri olmayan, sokakta yaşayıp hurdacılık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan 19 yaşındaki Mesut Kadan ve 41 yaşındaki Zeynep Çarşafoğlu, Sevgililer Günü'nde dünyaevine girdi.

14.02.2012 15:05

İzmir'de, kimseleri olmayan, sokakta yaşayıp hurdacılık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan 19 yaşındaki Mesut Kadan ve 41 yaşındaki Zeynep Çarşafoğlu, Sevgililer Günü'nde dünyaevine girdi. Başvurularını eskimiş kıyafetlerle yapan, Konak Belediyesi'nin kendilerine yardım eli uzatmasıyla damatlık ve gelinlik giyen Kadan çifti, Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın kıydığı nikahla, tüm yaşadıklarına aldırış etmeyip mutluluğa "Evet" dedi.

Ailesinin dağılmasıyla küçük yaşta kendini kentin ıssız sokaklarında bulan Mesut Kadan, hurdacılık yaparken tanıştığı, kendisiyle aynı kaderi yaşayan Zeynep Çarşafoğlu'na aşık oldu. Birbirlerine destek olan, omuz omuza verip çöplerden buldukları hurdaları satarak hayatlarını kazanan çift, yeri geldi kartonların arasında Basmane semtindeki sokaklarda uyudu, yeri geldi kullanılmayan metruk binalarda kaldı. Yaş farkına rağmen aralarındaki uyumu fark eden çift, yaşadıkları tüm zorluklara aldırış etmeden dünyaevine girmeye karar verdi.

İki ay önce, Fuar Evlendirme Dairesi'ne başvuran çift, yetkililerin dikkatini çekti. Sosyal güvenceleri olmayan, üzerlerindeki eskimiş kıyafetler ve kendi karınlarını doyurmak yerine baktıkları köpeklerle Evlendirme Dairesi'nin yolunu tutan çifte, Konak Belediyesi sahip çıktı. Evrakları tamamlanan çift, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde evlenmek isteyince hazırlıklara başlandı.

HAMAM, KUAFÖR SONRA NİKAH SALONU

Nikah saatini yaklaşırken Kadan ve Çarşafoğlu, görevlilerin desteğiyle hamama götürülüp banyo yaptırıldı, Konak Belediyesi'nin Giyim Bankası'ndan gelinlik, damatlık ve kıyafetleri ayarlandı, kalmaları için de bir otelin odası tutuldu. Hazırlıkların ardından gelinlik ve damatlığını giyen çift, soluğu, bugün, Fuar Evlendirme Dairesi'nde nikah masasında aldı.

SADECE ÇALIŞANLAR KATILDI

Nikahı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıyarken, şahitliklerini belediye görevlileri yaptı. Kimseleri olmadığı için de töreni Evlendirme Dairesi'nin çalışanları izledi.

Heyecanları ve mutlulukları gözlerinden okunan çift, "Evet" diyerek, yaşamlarında yeni bir sayfa açılması dileğiyle dünyaevine girdi. Başkan Tartan, nikahın ardından çifte çeşitli hediyeler verirken, bir ev tutulup kirasının ödenmesi konusunda da söz verdi.

Başkan Tartan, "Sessizce gelip evlenmek için başvurmuşlar. Namuslarıyla yaşıyor bu kardeşlerimiz. Aslında hüzünlendirici ama bu tip birliktelikler, toplumun geleceği için umut oluyor. Böyle insanların sokaktan kurtulmaları için herkese büyük görev düşüyor" dedi.

HERKESE NASİP ETSİN

Nikahın ardından birbirlerini öperek kutlayan çiftten Zeynep Çarşafoğlu Kadan, "Allah herkesten razı olsun. Çok mutluyum. Allah herkese nasip etsin" dedi. Mesut Kadan ise "İnşallah mutlu yuvamızı da kavuşacağız. Sokaktan kurtulduk. Önceki halimiz ile bugünkü halimiz arasında çok fark var. Çok mutluluk verici bir şey. Duygulandık" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Yaşamından Çıkan Mutluluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement