Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde Kazı Sezonu Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde Kazı Sezonu Başladı

Mersin'de bulunan Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı.

03.08.2017 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bulunan Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle bu yıl 18. kez yürütülen kazı çalışmalarında, başta Roma dönemi olmak üzere birçok medeniyetten izler barındıran 3 bin yıllık antik kentin tarihinin gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.

Kazı Heyeti Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Yağcı, amaçlarının antik kentte ortaya çıkarılan "Sütunlu Cadde"nin temizliğini yapıp restore ederek, burayı eski görünümüne kavuşturmak olduğunu belirtti.

Antik kentin yanı sıra Soli Höyük'te çalışmalara devam ettiklerini bildiren Yağcı, şu ifadeleri kullandı:

"İki alanda çalışmalarımız sürüyor. Höyüğün güneyindeki Roma hamamı, anıtsal bir hamam. Her yıl değişik mekanları ortaya çıkıyor. Bu alanı restore edersek Mersin çok büyük bir turistik değer kazanacak. Bu çalışmalar sonucunda amacımız alanın üç boyutlu planını çıkarmak, bunu kamuoyuyla paylaşmak, en sonunda da restore edip ayağa kaldırmak ve ziyarete açık hale getirmektir. Çalışmalarımız ağustosun sonuna kadar sürecek."

Yağcı, çalışmalara destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Arkeolog Gözdem Güler de "Sütunlu Cadde" bölgesinde 30 öğrenci ve arkeolog ile 50 işçinin katılımıyla çalıştıklarını kaydetti. Güler, caddenin neredeyse yarısına ulaşıldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde Kazı Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement