İsrail'in saldırganlığının nedeni uzmanlar yorumladı: Netanyahu'nun oy kaygısı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in saldırganlığının nedeni uzmanlar yorumladı: Netanyahu'nun oy kaygısı

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği saldırıların, işgalci hükümetin kutsal kent üzerindeki hakimiyetini gösterme, aynı zamanda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oy kaygısıyla Yahudi yerleşimcilerin memnuniyetini kazanma çabasının bir sonucu olduğu ifade ediliyor.

10.05.2021 22:09  Güncelleme: 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Filistin'de Mescidi Aksa'yı ve sivilleri savaş uçakları ile hedef alan saldırılarını uzmanlar yorumladı. Uzmanlar, yaşananlara anlık olaylar olarak bakılmaması gerektiğini bilakis bunların Kudüs üzerinde verilen bir "egemenlik" savaşı olduğu görüşünü savunuyor.

"KENTE HAKİM OLMA SAVAŞI"

Filistinli yazar Muhammed Ebu Allan AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, Kudüs üzerindeki hakimiyetini pekiştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmadığını söyledi. "Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah'taki olaylar İsrail siyaseti için yeni değil bilakis bunlar işgalin ilk yıllarından beri yaşanıyor." diyen Ebu Allan, Kudüs'teki olayların kente hakim olma savaşı olduğunu vurguladı.

Ebu Allan, işgalciyi zor duruma sokan şeyin, yaşanan olayların, Kudüs üzerindeki "egemenlik" ibaresinin kırılganlığını göstermesi olduğunu kaydetti.

"NETENYAHU, KENDİSİNİ İSRAİL'İN KURTARICISI OLARAK GÖSTERMEK İSTİYOR"

Siyasi analist ve gazeteci Nevaf el-Amir ise İsrail'in gerilimi tırmandırmasının ardında yatan sebebi, "Netanyahu'nun, hükümet içindeki varlığını muhafaza etmek ve hakkındaki yolsuzluk davaları nedeniyle başını yargının giyotinine teslim etmemek için Yahudi yerleşimcilerin rızasını kazanma çabası" olarak değerlendirdi.

Amir, "Netanyahu, daha fazla oy toplamak ve radikal sağa kendisini İsrail'i kurtaran kişi olarak göstermek için yerleşimcileri kullanıyor." dedi.

"İSRAİL GERİLİM OLMADAN YAŞAYAMAZ"

Filistinli gazeteci, şöyle devam etti: "İsrail gerilim olmadan yaşayamaz. Her defasında yeni düşmanlar oluşturarak kendi toplumuna, hedef tahtasında olduklarını göstermeye çalışıyor ama başarılı olamıyorlar."

Amir, olayların gidişatıyla ilgili "Netanyahu kendisinden beklenen oku attı. Ok artık yaydan çıktı. Dolayısıyla polislerin sokaklardan çekilmesi gerilimi sona erdirmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

"İSRAİL, YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİN EMRİYLE HAREKET EDİYOR"

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi Hatim Abdulkadir ise tırmanan gerilimin nedeninin, Yahudilerin kutladığı ve önce rotası değiştirilen sonra da iptal edilen "Kudüs Günü" kapsamındaki bayrak yürüyüşü olduğunu savundu.

Güvenlik uzmanı Yusuf eş-Şerkavi de İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimcilerin emriyle hareket ettiğini belirtti.

Şerkavi, Kudüs'te yaşananların Filistin meselesine kaybettiği itibarı geri kazandırdığını vurguladı.

İsrail\'in saldırganlığının nedeni uzmanlar yorumladı: Netanyahu\'nun oy kaygısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in saldırganlığının nedeni uzmanlar yorumladı: Netanyahu'nun oy kaygısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • adsız: aynen katılıyorum oy kaybeden bir iktidar müslümanlara saldırarak oyunu yükseltiyor. bu oyun bizim ulkedede oluyor. seçimi kazanmak için ya israile yada avrupadaki holanda avusturya v.b ülkelere bagırıp halkın gözünde kahraman olmayı başarıyorlar. seçim bitiği an bu ülkelerle kanka oluyorlar.her şey unutuluyor. ne bagırma ne çagırma sanki hiç bir şey olmamış gibi hareket ediyorlar. 5 4 Yanıtla
  • AZHiSTERiKS®: Gidici olanlarin sarildiklari, milleti costuracaklarini ve oylari kapacaklarini sananlarin son cabalari bunlar... bunlar daaaaaa, tanidik gibi geliyor bana cok. 6 3 Yanıtla
  • geç bile kaldık: aslında oy kaygısıyla bizim şimdiye kadar kudüsü yeniden topraklarımıza katmamız gerekirdi. 4 0 Yanıtla
  • TAHİR AKBAŞ: ALLAH SİZİ BU MÜBAREK RAMAZAN AYINI HATRINA KAHHAR İSMİ İLE KAHRU PERİŞAN ETSİN İNŞALLAH 3 0 Yanıtla
  • Pislik yahudi : Oy için çoluk çocuk masum insanların kanını akıtıyorsun Allahın laneti üzerine olsun kendi kanında boğul inşaallah. 3 0 Yanıtla
  • Adolf hitler : Adolf hitler dogru söylemiş yok etki devamı olmasın bi daha üremesin 2 0 Yanıtla
  • Polat : Allah seni ve senin gibilerini kahrı perişan etsin İsrail 2 0 Yanıtla
  • Gazi 44: Evet oyda olabilir ufaktan ama bu soyu bozuklar mescidi aksayı yıkıp yerine Süleyman mabedini yapmanın peşindeler. 2 0 Yanıtla
  • IM: NETENYAHU SENIN ICIN YAŞASIN HITLER TEKRAR KURULACAK YANACAGINIZ FIRINLAR. 2 0 Yanıtla
  • Mehmet : Bu mübarek ayda Allah'ım sen müslüman kardeşlerimize yardım et Filistin'e güç kuvvet ver 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement