Kartal'da Çöken Binayla İlgili 3 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Kartal'da Çöken Binayla İlgili 3 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Kartal'daki çöken binayla ilgili savcılığın talimatı üzerine 3 şüpheli taksirli adam öldürmek suçundan gözaltına alındı.

14.02.2019 09:43  Güncelleme: 10:23

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiğin Yeşilyurt Apartmanı'na ilişkin soruşturmada binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.

İstanbul Kartal'da 6 Şubat Perşembe günü 7 katlı Yeşilyurt Apartmanı büyük bir gürültüyle çöktü. Binadaki 35 kişiden 21'i hayatını kaybetti. 14 kişi ise enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı. İki katı kaçak olduğu ortaya çıkan binanın giriş katında bulunan konfeksiyon atölyesinin de ruhsatsız olduğu ortaya çıkmıştı. Binanın çökme sebebi olarak bodrum kattaki eski marangoz atölyesindeki kolonların kesilmesi ve inşaat yapımında deniz kumu kullanıldığı iddia edildi.

TAKSİRLE ÖLÜME SEBEP OLMAK SUÇUNDAN GÖZALTI

Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi ile ilgili soruşturma başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortaya çıkan iddiaları araştırmaya başladı. Yaklaşık bir haftadır devam eden soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Binanın projesini oluşturan Suzan Çayır ve inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu gözaltına alındı. Yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran da gözaltına alındı.

"Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Savcılık bina yapımında deniz kumu kullanılıp kullanılmadığını ve bodrum katta bulunan eski marangoz atölyesinde kolonların kesilmesi iddiasını da araştırıyor. Soruşturma devam ediyor.

Kartal\'da Çöken Binayla İlgili 3 Kişi Gözaltına Alındı

Son Dakika Güncel Kartal'da Çöken Binayla İlgili 3 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • estarapim: yıkacak 2 kişi bulmuşlar olayı böyle kapatacaklar her zaman yaptıkları bu 13 1 Yanıtla
  • MUAMMER KARA: NE GÜZEL ÜLKE NE GÜZEL ADALET BELEDIYE BAŞAKANI NIN İMAR MÜDÜRLÜĞÜ NÜN HİÇ BİR SUÇU YOK EN AZINDAN DENETIM GÖREVININ YAPILMAMASINDAN DAVA AÇILSIN PARDON ÇOK SEY İSTEDIM ! 9 1 Yanıtla
  • Sultan beyazıt ulkesi: Bunların belediyeleri nerde 3 garibana.yikmayin 6 1 Yanıtla
  • konuyu saptırmayın: Bu bina da ölenler var hesabını a dan z ye herkes vermeli. Ülkenin hali ortada her yerden patlak veriyor. Atatürk ün kitabı üzerinden konuşmak ne alaka. Konuyu saptırmayın. Biraz dürüst yorum yapın.bu binanın bodrumunda kolonları kesen beyinsizleri niye tutuklamıyorlar. Onlarda yüzde yüz suçlu. 3 1 Yanıtla
  • haram..: BAĞCILAR HEP KAÇAK..DENİZ KUMU..))) 4 0 Yanıtla
  • Xxx: Müteahhit nerde kardesim hayirdir hangi siyasiyle baglantisi var da almadiniz onu yine yaziklar olsun 1 0 Yanıtla

Advertisement