Son seçim anketinde barajı yalnızca üç parti geçebildi - Son Dakika
Politika

Son seçim anketinde barajı yalnızca üç parti geçebildi

Gezici Araştırma Merkezi'nin katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yönelttiği ankette AK Parti, CHP ve HDP barajı geçerken, İYİ Parti ve MHP baraj altında kaldı.

05.12.2020 09:35  Güncelleme: 23:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İktidar ve muhalefet kanadında erken seçim tartışmaları devam ederken Gezici Araştırma Merkezi yapmış olduğu anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

ÜÇ PARTİ BARAJI GEÇEBİLİYOR

Ankette vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Bu soruya kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 36.6 AK Parti, yüzde 26.2 CHP ve yüzde 10.2 ise HDP yanıtı verildi. Anketten çıkan sonuca göre; ittifaksız seçimlere gidilmesi halinde yüzde 9.6 ile İYİ Parti ve yüzde 8.8 ile MHP Meclis'e giremiyor.

İşte anketten çıkan sonuç;

- AK PARTİ: 36.6

- CHP: 26.2

- HDP: 10.2

- İYİ PARTİ: 9.6

- MHP: 8.8

- DEVA PARTİSİ: 1.9

- DİĞER PARTİLER: 2

Son seçim anketinde barajı yalnızca üç parti geçebildi

Son Dakika Politika Son seçim anketinde barajı yalnızca üç parti geçebildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı
    12:46 Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Şırnak'ta gerçekleştirilen asayiş ve kaçakçılık uygulamalarında yapılan aramalarda, 6 bin 54 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin litre motorin ve birçok kaçak malzeme ele geçirildi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • Samandağ'da Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi İftarı Düzenlendi
    12:45 Samandağ'da Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi İftarı Düzenlendi

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Emre Dündar ve Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

  • Afyonkarahisar'da yasa dışı yollarla yurda giren 3 düzensiz göçmen yakalandı
    12:43 Afyonkarahisar'da yasa dışı yollarla yurda giren 3 düzensiz göçmen yakalandı

    Afyonkarahisar'da, Sinanpaşa ilçesinde yapılan bir araç kontrolünde Suriye uyruklu araç sürücüsü M.A. gözaltına alındı. Kontrolde bulunan 3 düzensiz göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Projelerini Tanıttı
    12:42 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Projelerini Tanıttı

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini tanıttı ve ilk 100 günde öncelikli ele alınacak konuları açıkladı.

  • Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, halkla buluşmalarını sürdürüyor
    12:38 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, halkla buluşmalarını sürdürüyor

    Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Başkan Adayı Hasan Togar, vatandaşlarla buluşarak yapılan hizmetleri anlatıyor ve gelecek projeleri hakkında bilgi veriyor. Togar, aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda şehitleri anarak, insanlara olan sevgi ve bağlılıklarını vurguluyor.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı
    12:35 Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı

    Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 2 FETÖ/PDY üyesi tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, örgüt mensupları yakalandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı
    12:35 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başlatacak.

  • Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi
    12:33 Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi

    Karaisalı Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Kaymakam Muhammed Huzeyfe Onur, Çeceli Kadın, Gençlik ve Kültür Evi'nde düzenlenen iftarda şehitleri rahmet ve minnetle andı. Programda şehitler için dua edildi. İftara, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ile kent protokolü de katıldı.

  • Türkiye ve Pakistan Arasında Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı CİNNAH-2024 Gerçekleştirildi
    12:32 Türkiye ve Pakistan Arasında Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı CİNNAH-2024 Gerçekleştirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ve Pakistan arasında gerçekleştirilen CİNNAH-2024 tatbikatından fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı. Tatbikat, Isparta'daki Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda eş zamanlı olarak icra edildi.


Advertisement