Şönim, İlçe Çalışmalarına Yoğunlaştı - Son Dakika
Güncel

Şönim, İlçe Çalışmalarına Yoğunlaştı

Şönim, İlçe Çalışmalarına Yoğunlaştı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından ilçelerdeki kadınların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar düzenlendi.

26.03.2018 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından ilçelerdeki kadınların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar düzenlendi.

Köprüköy Yağan'da Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi ile Şenkaya Nişantaşı'nda Oltu Sosyal Hizmet merkezi ile kadınalar yönelik bilinçlendirme çalışması yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü KETEM Koordinatörü Leyla Kaya tarafından kadın kanserlerine yönelik bilinçlendirme yapılırken ŞÖNİM Müdürü Şükran Gökdaş tarafından kadına yönelik çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Gökdaş, amaçlarının ilçelerdeki kadınları bilinçlendirmek olduğunu belirterek şunları söyledi: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile devletimizin kadınlara sahip çıktığı bir kez daha anlaşılmaktadır. Kadının Statüsü kapsamındaki hizmetlerimizin temel amacı; kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamaktır. Kadına Yönelik Hizmet Çeşitlerimiz; Kadın Konukevi aracılığıyla sunulan Koruma, bakım ve Eğitim Hizmeti, ŞÖNİM aracılığıyla Önleyici ve Tedbir Kararı İzlemesi, Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti ve Eğitim Programlarıdır. Erzurum'da kurulan kadınlara yönelik Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, doğuda ilk kurulan merkez olma özelliğini taşımaktadır. ŞÖNİM, Şiddetin önlenmesi ile koruyucu önleyici ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetlerinin verildiği, yedi gün yirmi dört saat çalışmaların yürütüldüğü kuruluşumuzdur. Hizmetleri üç başlıkta toplarsak; Şiddetin önlenmesi ve tedbir kararlarının izlenmesi Şiddet mağduru kişilere yönelik hizmetler, Şiddeti uygulayan kişilere karşı tedbirler olarak özetleyebiliriz."

Seminerin ardından kadınlara çeşitli hediyeler dağıtıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şönim, İlçe Çalışmalarına Yoğunlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement