Söylemez, Demokrat Parti Genel Başkanlığına Adaylığını Koydu - Son Dakika
Güncel

Söylemez, Demokrat Parti Genel Başkanlığına Adaylığını Koydu

Söylemez, Demokrat Parti Genel Başkanlığına Adaylığını Koydu

Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, Demokrat Parti Genel Başkanlığına adaylığını koydu.

04.05.2012 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, Demokrat Parti Genel Başkanlığına adaylığını koydu. Söylemez, Demokrat Parti'nin büyük bir halk hareketi olduğunu belirterek, geçmişte cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bakanlar yetiştirdiğini hatırlattı.

6 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Demokrat Parti Olağan Kongresi öncesi genel başkan adayları belli oldu. Adaylar Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, eski Orman Bakanı Nevzat Ercan, Gültekin Uysal, Osman Çilsal ve eski milletvekili Ergun Özdemir olarak açıklandı.

Eski Bakan Söylemez, genel başkanlığa adaylığını DP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla açıklayarak, "Demokrat Parti bir büyük halk hareketi, kitle partisidir. DP misyonu, cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bakanlar yetiştirmiştir" dedi. Söylemez, kongre öncesi yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu parti, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle tüm milleti kucaklayan, onun emrinde ve hizmetinde olan, barajından fabrikasına kadar hep hizmet yapmış, terörle mücadele etmiş, Türk bayrağını başının üstünde tutmuş, ezanın özgürce okunmasını hep sağlamış, milli değerlerine bağlı, manevi değerlerine saygılı ve asla bunları istismar etmeyen ve ettirmeyen bir büyük halk hareketidir. Bugün içinde düştüğümüz durum hiçbirimizin içine sinmemekte ve hiçbirimiz tarafından kabul

edilmemektedir. Atatürk'ün silah arkadaşı rahmetli Celal Bayar'dan başlayarak, demokrasi şehitlerimiz Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'la devam eden Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'e kadar gelen bu büyük halk hareketinde DP, AP, DYP çizgisinde siyaset yapmış bir arkadaşınızım."

AK Parti iktidarı karşısında hiç susmadığını dile getiren Söylemez, "10 senedir köşe yazarlığımla olsun, panellerimle olsun mücadelemi yaptım" dedi. Söylemez, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli değerlerinden koparılmakta olduğunu ve baskılarla, telefon dinlemeleriyle terör ortamına gidildiğini belirterek, Ak Parti'nin zulmüne karşı muhalefet yapmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Ekonomiden Sorumlu Bakan görevini şerefle yaptığını söyleyen Söylemez, "Ülkemizi IMF'ye bir kuruş borçlandırmadım. Esnafın, çiftçinin küçük işletmelerin, emeklinin yanında oldum. Fikir, inanç, ibadet özgürlüğüne sonuna kadar bağlı kaldık" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Söylemez, Demokrat Parti Genel Başkanlığına Adaylığını Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement