Spor spikeri Melih Şendil, cinsiyetçi yorumları nedeniyle tepki topladı - Son Dakika
Spor

Spor spikeri Melih Şendil, cinsiyetçi yorumları nedeniyle tepki topladı

Spor spikeri Melih Şendil, cinsiyetçi yorumları nedeniyle tepki topladı

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid ve Manchester City arasındaki maçın ardından ünlü spor spikeri Melih Şendil'in yorumları gündeme oturdu. Cinsiyetçi ifadeleri nedeniyle tepki toplayan deneyimli isim, Real Madrid'in pembe formasını eleştirdi ve "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" dedi.

08.08.2020 11:21  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü spor spikeri Melih Şendil, Real Madrid ile Manchester City'nin oynadığı karşılaşmanın ardından yaptığı yorumlarla eleştirilere maruz kaldı.

Real Madrid'in pembe formasını eleştirdiği konuşmasında "Kadınlar futbolda olmamalı" ifadesini kullanıp "Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" diyen deneyimli isim, cinsiyetçi ifadeleri nedeniyle Twitter'da gündem konusu oldu. Şendil'e sosyal medyadan yoğun bir tepki geldi.

Spor spikeri Melih Şendil, cinsiyetçi yorumları nedeniyle tepki topladı
Melih Şendil

"BASKETBOL DA ERKEK OYUNU"

Şendil, futbolun yanı sıra basketbolun da erkek oyunu olduğunu savundu ve "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" dedi.

"ALIŞIĞIZ"

Yayıncı kuruluşta çalışan spiker, tepki toplayan yorumları hakkında "Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil, alışığız" diyerek gelebilecek eleştirilere yanıt verdi.

Melih Şendil için atılan bazı tweetler şu şekilde:

"Melih Şendil, kadınların futbolda yeri yok diyor, duramıyor basketbol da erkek oyunu diyor. Kendisi kadınlara voleybolu yakıştırıyormuş. Ve tüm bunlar Real Madrid'in pembe formasından hareketle konuşuluyor."

"Renklerin ve sporun cinsiyeti yoktur yazmak bile beni beş sene geriye götürdü. Melih Şendil'in kafası kaç sene geri siz hesaplayın."

"O cahil, iğreti yorumlarınızı ve zihinlerinizi çekin artık üzerimizden. Biz kadınlar istediğimiz sporu, mesleği kendimizin süzgecinde yakıştırdığımıza göre yaparız."

"Çevremde o kadar çok kadın var ki futbol oynayan ve futboldan anlayan. TV'de görev alsa futbol yorumunu saatlerce dinleyeceğin kişiler var. Boş reyting çabası. #Heforshe önemini anlıyoruz."

Son Dakika Spor Spor spikeri Melih Şendil, cinsiyetçi yorumları nedeniyle tepki topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Fatma KALENDER: Melih Şendil adamın dibisin 8 7 Yanıtla
  • Kerim: Adam doğru döylemiş. 8 5 Yanıtla
  • Yaser: İmza mı atarım kadınlar ne futbol ne basketbol hiç tat vermiyolar voleybolda tam tersi erkeklerde hoş durmuyor 8 4 Yanıtla
  • Misafir : Çok doğru herkes fıtratına uygun iş yaparsa hiç problem kalmaz. 8 2 Yanıtla
  • Hayret: öküz her yerde öküzdür. O zaman senin evinde de kadin olmamali çünkü sen deger vermezsin 5 5 Yanıtla
  • Salih ocak: Yüzde yüz doğru bi yorum 5 3 Yanıtla
  • Musti : O kadar değişik bir miilet olmuşsuz yani kadinlara laf gelmesin istersen kellemiz gitsin artık dogru olan şeyleri kabul etmiyoruz 4 3 Yanıtla
  • fırıncı: ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞ KADIN EVİNDE OTURUP KOCASINI BEKLEMELİ İŞ ARABA DİŞARDA GEZMEMELİ 4 3 Yanıtla
  • Mrt: Bu kadınlar kafayı yemiş kendilerini ilah sanmaya başladılar mide bulandırıyorlar 1 6 Yanıtla
    Inan : Sen daha mide bulandiryosun senin ve inan senin annen bir kadın hemde eli oplecek bir kadın ama sen 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement