SSM, Oleg Grabar'ı Anıyor - Son Dakika
Güncel

SSM, Oleg Grabar'ı Anıyor

SSM, Oleg Grabar\'ı Anıyor

SSM, Prof. Dr. Oleg Grabar'ı anmak üzere 8 Ocak günü, bir toplantı düzenleyecek.

03.01.2012 15:50

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), en büyük İslam sanatı tarihçilerinden Prof. Dr. Oleg Grabar'ı anmak üzere 8 Ocak 2012 Pazar günü, saat 14.00-19.00 saatlerinde, bir toplantı düzenleyecek.

"Oleg Grabar'ın Türk İslam Sanatı ve Mimari Tarihi Araştırmalarına Katkıları" başlığı ile düzenlenecek toplantıda, kuruluş aşamasından itibaren Sakıp Sabancı Müzesi'nin Danışma Kurulu'nda yer alan, İslam sanat ve mimarlık tarihinin alanlarında dünyaca ünlü bu değerli bilim adamının vefatının 1. yıldönümünde, günümüzün seçkin akademisyenleri ve müzecileri olan eski öğrencileri, Prof. Grabar'ı anmak üzere biraraya gelecek. Esin Atıl, Ülkü Ü. Bates, Ayda Arel, Gülru Necipoğlu, Tülay Artan, Scott Redford, Oya Pancaroğlu, Çiğdem Kafesçioğlu ve Barry Wood, anma gününe birer bildiri ile katılacak ve Prof. Grabar'ın vizyonu ile yaptıkları araştırmalarını Grabar'a atfedecekler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer: "Bir özel koleksiyondan müzeye geçiş aşamasında Sakıp Sabancı Müzesi'ne geniş bir vizyon kazandıran Oleg Grabar, son derece kıymetli bir akademisyen ve hepimizin sevgili dostuydu. Yetiştirdiği bilim insanları onun misyonunu gelecek kuşaklara aktarırken, yazdığı kitaplar her zaman en değerli başvuru kaynağı olmayı sürdürecek. Onu daima hatırlayacak ve çok özleyeceğiz. Bu anma günüyle, kendisine duyduğumuz minneti ifade etmeyi ve genç kuşaklara Grabar'ı anlatmayı arzu ediyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SSM, Oleg Grabar'ı Anıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement