Stk'lar Cumhurbaşkanının Verdiği Mesajlardan Umutlu - Son Dakika
Güncel

Stk'lar Cumhurbaşkanının Verdiği Mesajlardan Umutlu

Stk\'lar Cumhurbaşkanının Verdiği Mesajlardan Umutlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da gerçekleştirdiği mitingin yankıları devam ediyor.

03.04.2017 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da gerçekleştirdiği mitingin yankıları devam ediyor. Mitingde verilen mesajları değerlendiren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mesajların içeriklerinin hem ekonomik hem sosyal içerikli olduğunu ve beklentilere cevap verdiğini kaydetti.

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni ve halk buluşmasının yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında verdiği mesajları değerlendiren sivil toplum kuruluşları temsilcileri mesajların bekleneni verdiğini belirtti.

Eğitim Birsen ve Memursen Şube Başkanı Yunus Memiş, verilen mesajların hem sosyal hem de ekonomik anlamda olumlu olduğuna dikkat çekti. Memiş, "Cumhurbaşkanımız daha önce de çeşitli zamanlarda Diyarbakır'a geldi. Özellikle Barzani, Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses ile beraber Kantar'a geldiklerinde, orada bölge ile ilgili çok güzel mesajlar verilmişti. Son yıllarda özellikle terör örgütünün Sur'da ve diğer yerlerde halkın canına, malına kast edici davranışlarda bulunuyordu. Milleti kışın ortasında evinden, barkından ederek adeta Kürtlere en büyük zararı terör örgütü vermeye başlamıştı. Dolayısıyla halk da devlet ile örgüt arasına artık sıkışmış durumda bir yüz yıllık süreçte özellikle bu konuyla ilgili ne yapacağını bir türlü kestiremeyen halk, en son Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'a gelişiyle ilgili ciddi bir beklentisi vardı. Cumhurbaşkanımız da 15 yıllık özellikle AK Parti hükümetinin icraatı döneminde burada çok ciddi yollar yaparak, yine çok ciddi bölgede yatırımlar yaparak halkın ekonomik refah seviyesinin tüm Türkiye'de ve bölgede gelişmesi için her türlü çabayı göstermiş bulunuyordu. Dolayısıyla özellikle bu bağlamda halk Cumhurbaşkanımızdan mesajlar bekliyordu. Hem sosyal hem ekonomik hem kültürel anlamda Kürtlerin, bölgenin barışık bir Türkiye politikası içinde yaşaması için mesajlar verildi. Kürtlerin 10 yılda bir veya 7 yılda bir darbe olduğunda en büyük etkilenen de Kürtlerdir, cezaevine dolanlar Kürtlerdir. Vesayet sisteminin ortadan kaldırılması için, yargının tam anlamıyla ortadan kalkması için, buradaki bürokratik engellerin ortadan kaldırılması için, artık darbelerin bir daha yaşanmaması için Kürtlerin şuanda darbe anayasasının değişikliği dışında herhangi bir kesinlikle güvencesi yoktur. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu bu güzel mesajlara, halkın da sandıklara yüzde ellinin üzerinde 'evet' ile doldurup, Kürtlerin bu ülkenin bir parçası, kardeşliği istediğinin de en azından güzel bir cevabı olmuş olur" dedi.

"Hem gelecek açısından hem de ülkemiz açısından önemli olduğunu düşünüyoruz"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı ve Anadolu Evet Platformu üyesi Aydın Altaç ise şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın her gelişinde gerek bölgeyle gerekse Diyarbakır ile ilgili ekonomi alanında hem sosyal ve siyasal anlamda önemli mesajlar verdiler. Bu son ziyaretlerinde en çok önemsenmesi gereken mesaj, bölgedeki şiddet ortamının sonlanması ve elinde silah olan kesimlerin bu bölgeye zarar verdiği, bu bölgeden yaşayan vatandaşlarımıza zarar verdiği ve bu geçmişteki bütün bedellerin, bütün ağır tahribatların sorumluluğunun sözde halkları savunma amacı olduğunu ama halka zarar veren kesimlerde olduğunu çok net gerekçelerle, çok net cümlelerle kurdular. Hem bölge hem de Türkiye açısından önemli mesajlarının bu olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında elinde silah olan, bölgede veya Türkiye'de kaos yaratmak isteyen silahlı terör örgütlerinin hiçbirisiyle görüşme yapılma yada onlarla bir şekilde diyaloga geçme imkanlarının olmadığını, olamayacağını ancak elinde silah olmayan, demokratik, meşru yollarla taleplerini dile getiren, getirmek isteyen her kesimle görüşmelerinin olabileceği yönündeki mesajı da oldukça önemliydi. Bunları önemsiyoruz. Biz Diyarbakır ASKON şube olarak geçmişte Cumhurbaşkanımızın gerek bölgeyle ilgili gerek ülkenin geneliyle ilgili hem demokratikleşme hem ekonomik alandaki hem sosyal alandaki yatırımlarla, hizmetlerle ülkeye ciddi hizmet yaptığını düşünüyoruz. Gelecekle ilgili bu son söylemlerinin hem gelecek açısından hem de ülkemiz açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu hususlarla ilgili önemli hizmetler, önemli çalışmalar olacaktır."

"Yumuşak ve güçlü mesajlar barındırıyordu"

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar, konuşmanın güçlü mesajlar barındırdığını vurguladı. Aktar, "Buradaki mesajların hepsini ben çok olumlu gördüm, olumlu buldum. Soft power diyebileceğimiz nitelikte bir mitingdi, bir konuşmaydı. Yumuşak ama güçlü mesajlar barındırıyordu. Kürtlerle ilgili özellikle bölgenin hassasiyetleri düşünülerek, son dönemde özellikle kaygı ile dile getirilen konuların dile gelmiş olması yani bugüne kadar kazanılmış, AK Parti hükümeti zamanında edinilmiş haklardan kesinlikle geriye gidilmeyecek olacağına dair mesajların olması gayet olumluydu. Ekonomik anlamda da Diyarbakır'ın hak ettiği noktada olmadığıyla ilgili ifadeler iyiydi. Bununla beraber de Diyarbakır'a getirilmek istenen noktada yani Türkiye'nin kendi nüfusuyla orantılı olarak ilk 15'i, 20'yi hedef alan bir ekonomik ilerlemenin olması da çok olumlu karşılandı tabi ki. Malum bir referandum süreci, bizler de referandum sonrasında da yani mevcut bugüne kadar edinilmiş haklar dışında bulunan sonrada hala eksik ve aksak kalan konular var. Bunlarla ilgili de neler olabileceğini önümüzdeki günlerde Kürtlerin çok açık ve net beklentiler var. Bunların da referandum sonrasıyla ilgili daha bir somutlaşacağını düşünüyorum. Gönlümüz bu yönde, bunu bu şekilde arzu ediyor" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Stk'lar Cumhurbaşkanının Verdiği Mesajlardan Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement