Sü'de "Kentsel Kalkınma ve Belediyecilik" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sü'de "Kentsel Kalkınma ve Belediyecilik" Konferansı Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğrenci Kulübü tarafından "Kentsel Kalkınma ve Belediyecilik" konulu konferans düzenlendi.

18.11.2015 10:59

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğrenci Kulübü tarafından "Kentsel Kalkınma ve Belediyecilik" konulu konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Çukurçayır, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansta, büyük kentlerin kaosu, karmaşayı yansıttığını, toplumun yükünü taşıyamadığını söyledi.

Kırsal ve kentsel kalkınmanın önemli olduğunu belirten Çukurçayır, "Kalkınma yereldedir. Demokrasi yerel ile öğrenilir. Yurttaşlık yerel alanda geliştirilir. Vatandaşlık bilinci yerel alanda oluşturulur. Her şeyimiz, günlük yaşam pratiklerimiz birebir yerel yönetimlerle ilişkili. Derslerimizde öğrencilerimizle belediyeleri, kent yönetimlerini eleştiriyoruz ama belediye başkanlarını, yerel yöneticileri dinlediğimiz zaman gerçekten bizim baktığımızın mutlak doğrular olmadığını görebiliyoruz. İşte bu tür toplantılar bizlere bu fırsatı verecek" diye konuştu.

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ise belediyecilik misyonunda yeniliğin en çok sorgulanan alanlardan birisi olduğunu vurgulayarak, "Sanayici sizin öne çıkmanızı bekliyor. Diğer kurumların böyle bir misyonu bulunmuyor. Bunu halkın hür iradesiyle seçilmiş belediye yönetimi gerçekleştirebilir. Bu anlamda her işte olduğu gibi bu meslekte de mesleği sevmek, inanmak, tecrübe sahibi olmak, çalışmak çok önemli" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sü'de 'Kentsel Kalkınma ve Belediyecilik' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement