Şubat Ayında Salon Yine Dopdolu! - Son Dakika
Kültür Sanat

Şubat Ayında Salon Yine Dopdolu!

Şubat Ayında Salon Yine Dopdolu!

Salon, Şubat Ayının İlk Haftasında Alternatif Müziğin Ünlü İkilisi, Isobel Campbell ve Mark Lanegan'ı Ağırlayacak.

31.01.2011 14:18

Müzikseverler tarafından merakla beklenen ikili, 5 Şubat Cumartesi gecesi Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon sahnesinde olacak. Modern zamanların Nancy Sinatra ve Lee Hazlewood'u olarak da tanınan ikili, akustik bir konserle ilk defa İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Salon takipçileri bu hafta, müziğin yanı sıra tiyatro ve tasarımla da buluşuyor. Kavramsal sanatçı Genco Gülan'ın yepyeni projesi İkiz, seyirciyle ilk buluşmasını 1 Şubat Salı akşamı gerçekleştirirken, İstanbul Tasarım Bienali hazırlık çalışmaları kapsamında 3 Şubat Perşembe akşamı, Tasarım Açık Platformu toplanıyor.

Genco Gülan'ın Yepyeni Projesi İkiz

İlk Kez Seyirciyle Buluşuyor

1 Şubat Salı, saat 18.00-22.00 arası 8'er dakika

Salon, sahnesinde her ay yepyeni oyunları tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 1 Şubat Salı günü Salon, Genco Gülan'ın seyir, seyirci, seyirlik kavramlarını sorgulayan ve seyirciyle birlikte oynanan bir oyun olan İkiz projesine ev sahipliği yapıyor. Saat 18.00'den itibaren 22.00'ye kadar 8'er dakikalık periyotlarla teker teker gözleri bağlanarak Salon'a alınacak seyirciler, bir çift ikiz kardeş tarafından ellerinden tutularak mekanda bir yolculuğa çıkarılacak. Seyircilerin, işin sonuna kadar göremeyecekleri rota, rahatlatıcı olduğu kadar tehditkârdır yolculuk… Kavramsal sanatçı Genco Gülan'ın performans projesinde aynı yumurta ikizi olan Yeliz ve Deniz Çelebi ile İrem ve Gizem Halis rol alıyor. Salon takipçilerine benzeri olmayan bir deneyim vaat edecek İkiz adlı performansın biletleri 20 TL üzerinden temin edilebilir.

Tasarım Açık Platformu, Tüm Tasarımcıları Salon'a Bekliyor!

3 Şubat Perşembe, saat 18.00

2012'de ilki düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali'nin, İstanbul Tasarım Sempozyumu'yla başlayan hazırlık çalışmaları, Şubat ayında Salon'da devam edecek. 3 Şubat Perşembe akşamı saat 18.00'da İstanbul Tasarım Bienali'nin hazırlık sürecinde ilgili kişilerle bir araya gelerek yüz yüze konuşulabilecek bir "açık platform" buluşması gerçekleştirilecek. Açık Platform buluşmasıyla, Tasarım Bienali ile ilgili olabilecek tüm sektörel konuların, tartışmaların ve fikirlerin paylaşılacağı bir platform oluşturmak, sektöre emek veren, sektörden beklentisi olan herkesin, paylaşmak istediklerini İstanbul Tasarım Bienali ekibine aktarabilecekleri bir ortam yaratmak hedefleniyor. Kendini ilgili gören herkesin davetli olduğu İstanbul Tasarım Bienali Açık Platformu ücretsiz olarak gerçekleştirilecek; etkinlik hakkında bilgi almak isteyenlerin ist.designbiennial@iksv.org adresine e-posta göndermeleri yeterli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Şubat Ayında Salon Yine Dopdolu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement